Japanin MM-rallissa huipputasainen alku – Heikki Kovalainen debytoi komeasti

Japanin MM-ralli alkoi lyhyellä, pimeässä ajetulla erikoiskokeella, joka oli sama pätkä kuin torstaiaamun testi-ek – tosin päinvastaiseen suuntaan ajettuna.

Parasta kyytiä piti Toyotan Sébastien Ogier. Kärki oli kuitenkin erittäin tasainen, sillä viisi ensimmäistä kuljettajaa mahtui 0,6 sekunnin sisään. Viitossijalle avauspätkällä ajoi Ogierin tallikaveri Kalle Rovanperä.

– Normaali alku, ei mitään ihmeellistä. Huomisesta tulee todella pitkä päivä; niin vaikea, erittäin kapeita ja hitaita pätkiä. Se on jotain sellaista, mitä emme ole kokeneet, Rovanperä sanoi.

WRC2-luokassa ensimmäisen ek:n metkut selvittivät nopeimmin Skodan suomalaiskuljettajat Emil Lindholm ja Sami Pajari. Luokan mestaruudesta taisteleva Lindholm otti 2,8 sekuntia hyvää toiseen Japanissa mukana olevaan mestarikandidaattiin Kajetan Kajetanowicziin.

Japanin rallimestari Heikki Kovalainen kiidätti komeasti oman Skodansa WRC2-luokan viidennelle sijalle. Tappiota Lindholmille tuli 5,7 sekuntia.

Ralli jatkuu Suomen aikaa puoliltaöin. Kuudesta erikoiskokeesta ja 130 ek-kilometristä koostuva perjantai on rallin pisin päivä.

Japanin MM-ralli, EK1:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:
1.Sébastien OgierToyota2:07,0
2.Craig BreenM-Sport+0,1
3.Ott TänakHyundai+0,2
4.Thierry NeuvilleHyundai+0,3
5.Kalle RovanperäToyota+0,6
6.Elfyn EvansToyota+1,2
7.Takamoto KatsutaToyota+1,9
8.Gus GreensmithM-Sport+2,2
9.Dani SordoHyundai+3,1
10.Emil LindholmSkoda (WRC2)+4,0
10.Sami PajariSkoda (WRC2)+4,0

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat