Kalle Rovanperällä upea ilta – Sébastien Loeb esitti ison kysymyksen suomalaistähdelle

Kalle Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen pääsivät juhlistamaan rallin maailmanmestaruuttaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintogaalassa myöhään perjantai-iltana.

Bolognassa järjestetyssä gaalaillassa palkittiin perinteisin menoin liiton alaisten MM-sarjojen mestarit ja mitalistit. Suomalaisittain tilaisuuden kohokohta oli, kun Rovanperä ja Halttunen saivat omat pystinsä.

Rovanperä ja Halttunen saapuivat lavalle tyylillä: parivaljakko ajoi yleisön eteen Toyota GR Yaris Rally1 -kilpurilla. Ja mikä parasta: Toyotan hybridiauto ei kulkenut sähkövoimalla, vaan yleisö pääsi nauttimaan polttomoottorin pörinästä.

Rovanperä, 22, pokkasi pystinsä kaikkien aikojen menestyneimmältä rallikuljettajalta, Sébastien Loebilta.

– On uskomatonta olla täällä – etenkin kun isänikin oli kuljettaja. Se on mukavaa, että olen nuorin mestari. Ja sekin on makeaa, että olen hybridiaikakauden ensimmäinen mestari, Rovanperä fiilisteli.

– Isoin kiitos kuuluu kartanlukijalleni. Rallissa ei voi saavuttaa hyviä tuloksia ilman hyvää kartanlukijaa, nuori kuljettaja suitsutti luottomiestään Halttusta.

Halttunen piti lyhyen mutta sitäkin huumoripitoisemman puheen.

– Aloitimme yhdessä vuonna 2017 amatööreinä, mutta luulisin, että nyt olemme ammattilaisia, Halttunen nauratti yleisöä.

Tämän jälkeen puheenvuoron sai vielä Loeb, joka esitti ison kysymyksen Rovanperälle.

– Haluatko jatkaa samalla tavalla vielä pitkään ja joko tähyilet ennätystäni? Loeb viittasi yhdeksään mestaruuteensa.

– Niistä tulee pitkiä vuosia, jos yritän jahdata ennätystäsi. Mutta katsotaan, mitä tapahtuu. Haluan nauttia kaikenlaisesta moottoriurheilusta, joten katsotaan, miten pitkään ajan rallia. Sanoisin, että ennätyksesi on ainakin toistaiseksi turvassa, Rovanperä hymyili.

Palkintogaalassa lavalle pääsi myös Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala, joka kävi noutamassa Toyota Gazoo Racingin puheenjohtajan Koji Saton kanssa rallin MM-sarjan valmistajien mestaruuspokaalin.

Lisäksi pikaisen piipahduksen yleisön edessä teki Niclas Grönholm, joka sijoittui kolmanneksi rallicrossin MM-sarjassa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja