Kalle Rovanperä paljasti taktiikkansa Chileen – vertaa iskun paikkaa tuttuun sorakisaan: "Kaikista ralleista lähimpänä"

Kalle Rovanperällä maailmanmestaruus katkolla Chilessä – suomalaistähti kertoo, kuinka paljon tilanne pyörii mielessä 3:04
Kalle Rovanperällä maailmanmestaruus katkolla Chilessä – suomalaistähti kertoo, kuinka paljon tilanne pyörii mielessä

Kalle Rovanperälle Chilen MM-rallin perjantaipäivä näyttäisi parhaimmalta paikalta iskeä, mutta silloin hän toisaalta joutuu ensimmäisenä autona tekemään ajolinjaa muille. Toyotan suomalaiskuskilla on tärkeään kisaan selvä taktiikka.

Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa toinen kuljettajien maailmanmestaruutensa jo Chilessä, mutta se vaatii täyden pistepotin lisäksi tallikaveri Elfyn Evansin jäämistä nollille.

Mestaruus silmissä baanalle hyökkäämisen sijaan Rovanperä aikoo seurata maltilla, missä ero Evansiin menee rallin mittaan.

– Tässä vaiheessa ajetaan vain Elfyniä vastaan kilpaa. Totta kai lähdetään ajamaan normaalia ja hyvää kisaa, mutta Elfynia vastaan ajetaan ja sen mukaan pitää pelata peliä, että missä ollaan. Ei sitä kannata hirveästi pitemmälle miettiä, Rovanperä kommentoi MTV Urheilulle.

Rovanperä voitti WRC2-kisan, kun Chilessä ajettiin viimeksi vuonna 2019. Tuosta kisan reitti on kuitenkin muuttunut paljon. Perjantain ja sunnuntain pätkät ovat pitkälti uusia, ja rallia on tehty nopeammaksi ja jouhevammaksi.

Nuotituspätkillä Rovanperä huomasi, että tuore soranajo on tuonut pintaan jonkun verran irtosoraa, joka vaikuttaa heti hänen tehtäväänsä joukon etumaisena. Muuten perjantain pätkät näyttäisivät sopivan hänelle erinomaisesti.

Chilen MM-rallia on verrattu osiltaan Portugaliin, Suomeen, Viroon tai Uuteen-Seelantiin. Rovanperä poimii tarjolla olleista vertailukohdista jälkimmäisen.

– Sanoisin, että varsinkin perjantai muistuttaa eniten Uutta-Seelantia muistuttaa. Ehkä se on kaikista ralleista lähimpänä, hän arvioi.

– Lauantain on sitten vähän teknisempää ja hitaampaa pitkää mutkaa. Se ei ole ainakaan itselleni niin mieluista ajaa, mutta perjantai vaikuttaisi ihan mielenkiintoiselta. Pyöreät tienpohjat ja aika syvät ojat. Vähän Uuden-Seelannin tyyliin – paljon ”camperia” koko ajan, Rovanperä kuvaili.

Chilen MM-rallissa ajetaan torstaina testierikoiskoe eli shakedown kello 14 alkaen. Varsinainen kisa käynnistyy perjantaina klo 14.35 Suomen aikaa. Perjantaina ja lauantaina ajetaan molempina kuusi erikoiskoetta. Päätöspäivänä sunnuntaina vielä neljä lisää.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat