Kalle Rovanperä mestarina armeijaan – ensimmäinen kasarmikomennus jää lyhyeksi

Ott Tänak taisteli täyden pistepotin Walesista 1:48
Videolla Walesin MM-rallin sunnuntain kooste.

Kalle Rovanperän pitkä viikonloppu Walesissa sai arvoisensa päätöksen sunnuntaina.

Rovanperän lähimmät uhkaajat WRC2 Pro -luokassa olivat kisan alusta lähtien ongelmissa. Tämä tarkoitti sitä, että Rovanperän tehtävänä oli vain tuoda Skodansa varmasti maaliin ottaakseen luokan mestaruuden.

Rovanperä hoiti työnsä täydellisesti. Hän oli kilpailun paras R5-luokituksen kuljettaja ja yleiskilpailussakin hän ja kartanlukija Jonne Halttunen sijoittuivat komeasti yhdeksänneksi.

- Kyllä se helpotti aika paljon, kun maaliviiva näkyi, Rovanperä tunnusti.

- Ei se ole kivaa, kun ei tarvitse ajaa kilpaa, mutta ajoimme silti ihan hyvää vauhtia vielä lauantaina. Tänään ajoimme nätisti, puuppolalainen lisäsi.

Rovanperä on saavuttanut kauden aikana viisi MM-rallien luokkavoittoa. Kausi alkoi nihkeästi, mutta toukokuusta lähtien suomalaislupaus on ollut oivassa iskussa.

- Mestaruus on iso juttu ja se pitikin saavuttaa näillä tuloksilla. Kausi on ollut hieno tähän mennessä ja se jatkuu vielä, Rovanperä sanoi.

Rovanperä astuu reilun viikon päästä armeijan palvelukseen. Tosin ensimmäinen kasarmikokemus jää vain vuorokauden tai parin pituiseksi rallitehtävien vuoksi.

- Menemme testaamaan autoa, ja sitten kilpailemme Espanjassa MM-rallissa, Rovanperä sanoi.

Rovanperä pitää palveluksen suorittamista kunnia-asiana.

- Mielenkiintoista nähdä, millaista hommaa se on. Ihan hyvillä mielin sinne voi mennä mestarina, Rovanperä myhäili.

Rovanperä siirtynee ensi kaudeksi astetta kovemman WRC-auton ohjaamoon. Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing lienee 19-vuotiaan kuljettajan tuleva osoite.

- Nyt olemme ainakin näyttäneet, että näillä autoilla pääsee kovaa, Rovanperä vastasi uteluihin mahdollisesta loikkauksesta WRC-autoon. 

Lue myös:

    Uusimmat