Kalle Rovanperä historiallisesta rallimestaruudestaan: "Tämä on ihan iso juttu"

Ott Tänak taisteli täyden pistepotin Walesista 1:48
Videolla Walesin MM-rallin sunnuntain kooste.

Skodan tehdastallin suomalaiskuski Kalle Rovanperästä tuli Walesissa rallin MM-sarjan kautta aikain nuorin mestari.

19-vuotias tulevaisuuden lupaus nappasi ylivoimaisen voiton WRC2 Pro -luokassa, mikä varmisti tittelin, vaikka kaudesta on vielä kaksi rallia ajamatta. Maailmanmestaruus jaetaan vain WRC-luokassa, mutta luokkamestaruuskin tuntui nuoresta miehestä hyvältä.

–  Tuntuu tosi makealta. Oli se kieltämättä helpotus, kun maaliviiva näkyi. Mielestäni tämä on ihan iso juttu. Toisaalta tämä pitikin saavuttaa, Rovanperä summasi.

R5-autojen luokassa voitto tuli Walesissa 45 sekunnin erolla ennen norjalaiskonkari Petter Solbergia. WRC2 Pro -luokassa ykköstila heltisi lähes viiden minuutin turvin ennen tallikaveri Jan Kopeckya.

- Eihän se ikinä kivaa ole ajaa, kun kilpailua ei ole. Pidettiin kuitenkin lauantai vielä ihan hyvää vauhtia ja tänään ajettiin sitten tosi nätisti. Aina kilvanajo olisi mukavampaa, Rovanperä sanoi.

Armeijan harmaat kutsuvat

Rovanperän on ounasteltu nousevan ensi kaudella WRC-auton puikkoihin. Sopimusta ei ole kuitenkaan vielä julkistettu.

- Olemme ainakin näyttäneet, että näillä pienemmillä autoilla päästään kovaa. Muuta en osaa sanoa, Rovanperä kuittasi utelut ensi kaudesta.

Reilun viikon kuluttua Rovanperä astuu armeijan harmaisiin. Rallitähdelle päivät kasarmilla jäänevät kuitenkin ainakin palveluksen alussa vähiin, sillä MM-kaudesta ovat ajamatta vielä Katalonian ja Australian osakilpailut.

- Hyvillä mielillä menen sinne. Mukavaa armeijaan on mestarina lähteä. Tarkoitus on kuitenkin ajaa armeijasta huolimatta, Rovanperä totesi.

- On mielenkiintoista nähdä, minkälaista hommaa se oikein on. Mielestäni armeija pitää suorittaa kunnialla.

Voitto Walesissa oli Rovanperälle jo kauden viides luokassaan. Kauden alku oli nuorelle suomalaiselle vaikea, mutta keväästä alkaen Rovanperä on ollut huimassa vedossa.

MM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Kataloniassa kolmen viikon kuluttua.

- Hirveästi en ehdi armeijassa aluksi olemaan. Meillä on testit reilun viikon päästä ja sitten onkin pian Katalonian rallin vuoro, Rovanperä jutteli.

Lue myös:

    Uusimmat