Kalle Rovanperä kommentoi ulosajoaan – tallikaveri esitti tilanteesta puhuttelevan vertauksen

2:10
Kalle Rovanperän haastattelu Kroatian MM-rallissa sattuneen ulosajon jälkeen.

Kroatian MM-ralli kesti Kalle Rovanperän kohdalla vain reilun kolmen minuutin ajan, kunnes hän ajoi ulos ja joutui keskeyttämään.

Rovanperä ajoi ensimmäisellä erikoiskokeella pohjat 4,84 kilometrin kohdalla olleeseen väliaikapisteeseen, mutta pian tämän jälkeen hän painui pusikkoon nopeassa oikealle kääntyvässä mutkassa.

– Se oli viimeinen alamäkiosuus, joka oli todella liukas. Minulla oli vaikeuksia auton aliohjaamisen kanssa läpi pätkän. Muistan tuon mutkan aika hyvin. Käänsin mutkaan, jarrutin ja yritin päästä mutkaan sisään. Menetin auton hallinnan jo mutkan sisääntulossa. En päässyt kunnon ajolinjalle, ja siksi ajauduimme ulos. Liikaa vauhtia ja aliohjautumista – tuossa on tulos. Minun virheeni, Rovanperä kertasi WRC All Live -lähetyksessä.

Rovanperä ei osannut vielä sanoa, pääseekö hän jatkamaan kilpailua lauantaiaamuna. Mikäli turvakaaret ovat vaurioituneet, edes Toyota-mekaanikoiden ammattitaito ei pelasta häntä.

– Menimme todella syvälle ja kauas tieltä. Vielä on toivoa. Auto ei näyttänyt niin pahalta. Toivottavasti mekaanikot pystyvät korjaamaan auton, mutta meidän pitää odottaa, että saamme sen tänne huoltoalueelle.

Rovanperä ei ollut ainoa, jolla oli vaikeuksia hänen ulosajoonsa johtaneessa mutkassa. Kolmantena kuljettajana reitille startannut tallikaveri Sébastien Ogier lipsautti saman mutkan leveäksi ja rikkoi renkaansa, mutta ranskalainen pääsi jatkamaan maaliin.

– Olimme todella lähellä pudota samaan paikkaan Kallen kanssa. Tiesimme, että se osuus on erittäin liukas, mutta yllätyin, että se mutka oli liukkaampi kuin muut. Ajauduin vähän leveäksi, mutta onneksi pystyimme palaamaan tielle. Valitettavasti siinä tuli rengasrikko. Menetin muutaman sekunnin. Ei siinä ollut kuin kilometri jäljellä, Ogier sanoi.

Ogier hävisi Hyundain Thierry Neuvillelle 6,94 kilometrin mittaisella erikoiskokeella 6,5 sekuntia.

Myös kolmas Toyota-kuljettaja, Elfyn Evans kuvaili aamupäivän olosuhteita vaikeiksi. Evansin mukaan tien pinta saattoi näyttää eri paikoissa silmämääräisesti täysin samalta, mutta pito vaihteli suuresti.

Evans esitti myös puhuttelevan vertauksen Rovanperän ulosajosta: Evansin mukaan se muistutti hänen omaa ulosajoaan viime kauden päätösosakilpailussa Monzassa.

– Jos Kalle ei olisi ajanut ulos, olen melko varma, että joku muu olisi, Evans sanoi.

Joulukuussa Monzassa sattunut ulosajo maksoi Evansille maailmanmestaruuden. Rovanperä menettää ulosajon vuoksi vain MM-sarjan kärkisijan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja