Kalle Rovanperää odotti ulosajopaikassa petolliset olosuhteet – Jari Matti Latvala varoittaa: "Ei tämä ole vielä ohi"

1:48
Kroatian MM-rallissa ajettiin testierikoiskoe torstaina – tässä parhaat palat!

Toyota-tallin alku Kroatian MM-ralliin ei ollut sellainen kuin tallipäällikkö Jari-Matti Latvala olisi toivonut, mutta Latvala painottaa, että paljon ehtii vielä tapahtua.

Ensimmäisenä kuljettajana reitille startannut Kalle Rovanperä oli ykkös-ek:n ainoassa väliajassa koko joukon nopein, mutta pian väliaikapisteen jälkeen Rovanperä ajoi ulos. Latvala kuvaili WRC All Live -lähetyksessä Rovanperän ulosajopaikkaa kaikin tavoin vaikeaksi paikaksi.

– Se oli todella vaikea mutka. Pito muuttui, ja asfaltti taisi muuttua. Se oli terävä oikealle kääntyvä, nopea mutka alamäessä. Kalle liukui ulos tieltä.

Rovanperän auto painui kauas tieltä, ja vauriot olivat ilmeisiä. Mutta miten pahoja ne olivat, sitä Latvalakaan ei vielä tiennyt. Tavoitteena on, että Rovanperä pääsisi jatkamaan kilpailua lauantaina.

– Mekaanikkomme ovat taitavia, he voivat korjata melkein kaiken. Mutta tarvitsemme auton ensin tänne ennen kuin voin sanoa mitään.

Rovanperä ei suinkaan ollut ainoa, jolla oli vaikeuksia ensimmäisellä ek:lla. Sébastien Ogierilla oli oma läheltä piti -tilanteensa Rovanperän ulosajopaikassa. Ogier ajoi ek:n loppuun vasen takarengas irti vanteelta.

– Hänen ensimmäinen väliaikansa oli ihan ok. Näyttää siltä, että hän liukui ja meni vähän ulos tieltä ja se nappasi renkaan irti vanteelta. Hän hävisi aikaa, mutta ero ei ollut lopulta paha. Hän on yhä mukana taistelussa, Latvala sanoi.

Hyundailla on ensimmäisen ek:n jälkeen kokonaistilanteessa kaksoisjohto. Elfyn Evans on 2,8 sekunnin päässä kärjestä, Ogier 6,5 sekunnin päässä.

– Jo nuotituksen jälkeen sanoin, että tämä on vaativa kilpailu kuljettajille. On uusi asfalttikisa, pidon taso vaihtelee paljon, ja asfaltti on pomppuista. Sanoin, että tässä kisassa tulee virheitä. Valitettavasti yksi meidän automme on ulkona, mutta ei tämä ole vielä ohi. Vielä ehtii tapahtua paljon, Latvala huomautti.

– Meidän kuljettajillakin on aikaa nousta mukaan voittotaisteluun. Täytyy pysyä rauhallisena. Pisteet annetaan vasta kisan päätteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja