Kalle Rovanperä kärsi ajopaikastaan – tallikaverit hyötyivät: "Minulla oli täysi soratie edessäni"

Monte Carlon MM-rallissa neljännelle sijalle perjantain aamupäivän aikana pudonnut Kalle Rovanperä joutui kisan viidennellä erikoiskokeella taistelemaan tielle lentäneen soran läpi.

Rovanperä nousi jopa rallin kärkeen aamuvarhaisella ajetulla EK3:lla, mutta seuraavan aluksi myöhästymisestä tullut kymmenen sekunnin aikarangaistus pudotti hänet Toyotan tallikaveriensa Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin taakse.

EK4:lla ohi tuli myös Hyundain Ott Tänak. Ajojärjestyksessä viidentenä pätkille lähtevällä Rovanperällä oli edessään melkoista sotkua.

– Siellä oli todella, todella likaista. Luulen, että kärjessä ajavilla kavereilla on paljon puhtaampi tie, Rovanperä tuskaili.

Varsinkin loppupuolella 22 kilometrin mittaista erikoiskoetta asfalttitie oli paikoin kokonaan peittynyt soraan.

– Tällä pätkällä on paljon oikomista soran yli, joten minulla oli täysi soratie edessäni. En pystynyt painamaan kovinkaan kovaa, Rovanperä harmitteli.

Rovanperä kommentoi huoltoparkissa myös aamun rangaistustaan, muttei suostunut kertomaan siihen johtaneen myöhästymisen tarkkaa syytä.

– Meillä oli siirtymätaipaleella ongelma auton kanssa. Korjasimme autoa ja menimme melkein ajallaan lähtöpaikalle, muttemme ihan ehtineet. Pätkällä se (vika) oli kuitenkin kunnossa, Rovanperä kertoi WRC+-palvelussa.

– En voi kertoa sinulle, hän totesi perään hymyillen toimittajan kysellessä tarkemmin ongelmasta.

Perjantaina ajetaan vielä kaksi EK:ta kello 13.17 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja