Kalle Rovanperä ennustaa yllätyksellistä iltapäivää – sade ja rengaspeli heittävät haasteen

Kalle Rovanperä odottaa rengaspelin ratkaisuja: "Katsotaan mihin se kääntyy" 1:56
Kalle Rovanperä ennakoi rengaspulmia Sardinian MM-rallin lauantaille.

Sardinian MM-rallissa yli minuutin päähän kärjestä pudonnut Kalle Rovanperä uskoo varsinkin renkaiden loppumisen näyttelevän vielä suurta osaa kisan loppuvaiheessa.

Perjantaina ensimmäisellä ajovuorolla tietä muille auraamaan joutunut Rovanperä pääsi lauantaina viimein parempiin asetelmiin, mutta lopulta muiden keskeytykset ovat pakottaneet hänet jälleen matkaan kärkipäässä.

Haitta on ollut suuri, ja Rovanperä on pudonnut rallia johtavasta tallikaveristaan Sebastién Ogierista jo minuutin ja kolmen sekunnin päähän. Kolmossijaan on matkaa 38 sekuntia.

– Eipä oikeastaan tuollaista eroa voi ajamalla kiinni ajaa. Katsotaan, mitä se keli iltapäivällä tekee, mutta tuossa on myös sellainen tilanne, että kaikki joutuvat säästämään pehmeitä renkaita huomiselle, Rovanperä vihjaa.

Monet kuskit joutuivat jo aamulla ottamaan valikoimaansa käytettyjä pehmeitä renkaita, koska koviin ei juuri kukaan ole eilisen kokemuksen perusteella halunnut turvautua. Se taas lisää rengasrikkojen vaaraa karheilla sorateillä.

Edessä olisi vielä lauantain iltapäivälenkki, jossa aamun neljä erikoiskoetta ajetaan uudelleen.

– Sitten joutuu tekemään sen päätöksen, että käyttääkö niitä tänään vai säästääkö huomiselle powerille. Veikkaan, että se kääntyy enemmän sinne huomiselle, Rovanperä ennakoi.

– Kukaan ei halua kovia renkaita, mutta jos sinulla ei ole tarpeeksi hyviä käytettyjä pehmeitä renkaita, voi olla, että joudut ottamaan ne. Voi siis olla, että rengaspaketti on pitkälti käytettyihin päin, vaikka lähdemme pitkälle lenkille huollosta, hän totesi.

Esapekka Lappi välttää riskiä: "Ei pääty hyvin" 1:42
Esapekka Lappi kommentoi Sardinian lauantaipäiväänsä.

Rallissa toisena oleva Esapekka Lappi putosi aamun viimeistä edellisellä pätkällä 18 sekunnin päähän Ogierista. Hänellä puhkesi myös yksi renkaista, jonka juuri toivottiin kestävän. Aikaa ei mennyt sen takia kuin muutama sekunti, mutta haitta jatkoon on sitäkin suurempi.

– Minulta alkoivat renkaat loppua. Minulla oli neljä käytettyä rengasta, ja sitten tuli rengasrikko juuri hyvään renkaaseen. Viimeisellä pätkällä oli vain erittäin huonoja alla enkä pystynyt vastaamaan Sebin vauhtiin, Lappi harmitteli.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat