Mainos

Kaliforniassa pidätettiin mies hyökkäysaikeista Pride-kulkueeseen vain tunteja Orlandon joukkosurman jälkeen

Yhdysvaltain Kaliforniassa on pidätetty aseistautunut mies, jonka epäillään aikoneen hyökätä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-kulkueeseen.

Poliisi korosti, että miehellä ei tiedetä olevan mitään yhteyttä vain tunteja aiemmin Floridassa tapahtuneeseen joukkoampumiseen, jossa kuoli 50 ihmistä homoklubilla.

Kalifornian hyökkäysaikeista epäilty otettiin kiinni poliisin saatua yleisövihjeen hiiviskelijästä. Aiemmin poliisi kertoi, että pidätetty olisi sanonut halunneensa vahingoittaa kulkuetta.

Myöhemmin viranomaiset kuitenkin peruivat lausunnon siitä, että mies olisi myöntänyt vahingoittamisaikeet. Poliisin mukaan hän on myöntänyt aikoneensa vain "osallistua" kulkueeseen.

Poliisi löysi 20-vuotiaan miehen autosta lukuisia aseita, ammuksia ja pommintekovälineitä. Los Angelesin pormestari Eric Garcetti täydensi, että autossa ei ollut räjähteitä mutta kylläkin ruutia sellaisten valmistamiseen. 

Poliisi harkitsi kulkueen kieltämistä

Indianan osavaltiosta kotoisin oleva mies pidätettiin lähellä Kalifornian Santa Monicaa pian sen jälkeen, kun 50 ihmistä oli surmattu Yhdysvaltain historian pahimmassa joukkoampumisessa homoklubilla Floridan Orlandossa.

Hollywoodissa järjestettiin sunnuntaina vuotuinen LA Pride -kulkue. Poliisi ilmoitti harkinneensa turvallisuussyistä kulkueen kieltämistä, mutta lopulta se päätettiin sallia.

Kulkue keräsi tuhansia osallistujia, ja mukana marssi myös pormestari Garcetti.

LA Prideen osallistunut Marpa Franzoni korosti, että homoseksuaalien nyt on tärkeämpää kuin koskaan osoittaa näkyvyyttä ja tukea omalle yhteisölleen.

– Meitä ei hiljennetä tai rajoiteta, tuli vastaan millaista aggressiota tahansa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.