Kalevi kertoo: Tämän takia en vietä öitä vaimoni kanssa samassa sängyssä

Kalevi* nukkuu vaimonsa kanssa eri huoneissa. Hän uskoo monen muunkin pariskunnan päätyneen samaan järjestelyyn. Asiasta vain ei puhuta muille.

Kalevi siirtyi toiseen huoneeseen nukkumaan muutamia vuosia sitten, kun viimeinenkin lapsi oli lentänyt pesästä. Ajatus eri huoneisiin muuttamisesta syntyi sattumalta, kun flunssan takia aviopari nukkui muutamia öitä erossa toisistaan.

– Huomasimme molemmat, miten hyvin nukuimmekaan, kun sängyssä oli tilaa kääntyillä vapaasti.

Pariskunta päätti tehdä järjestelystä pysyvän.

– Aluksi kyllä epäröin, sillä pelkäsin, että tämä saattaisi vieraannuttaa meitä toisistamme. Mutta sitten keskustelimme vaimon kanssa, ja totesimme, että ainahan voisimme vierailla toistemme huoneissa. Ja hyvin tämä järjestely on toiminut.

Enää toisen kääntyily ei vaikuta unenlaatuun.

– Iän myötä uni muuttuu herkemmäksi, ja toisen liikkeisiin herää helpommin. Nyt sellaisia ongelmia ei ole, eikä vaimonkaan tarvitse enää kärsiä kuorsauksesta.

”Tämä on arka aihe”

Kalevi uskoo monen muunkin pariskunnan nukkuvan eri huoneissa.

– Siitä ei vain puhuta, sillä tämä on monelle arka aihe, johon liittyy ennakkoasenteita. Mekin aiemmin ajattelimme, että aviovuoteessa nukkuminen kuuluu asiaan, eikä muita vaihtoehtoja ole.

Vaihtoehtoja kuitenkin löytyy. Kalevi suosittelee muitakin pariskuntia kokeilemaan rohkeasti eri huoneissa nukkumista. Hän haluaa kuitenkin muistuttaa, että järjestely toimii vain, jos molemmat osapuolet sitä haluavat.

– Jos toinen tuntee olonsa hylätyksi, se ei toimi. Päätöksen on siis oltava yhteinen.

*) nimi muutettu

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja