Kalasataman murhasta epäilty teki kantelun hovioikeuteen

Kaikki neljä Kalasataman surman epäiltyä vangittiin – tämä tapauksesta tiedetään nyt 4:27
Näin jutun tutkinnanjohtaja kommentoi tapausta murhaepäiltyjen vangitsemisen jälkeen.

Yksi Kalasataman neljästä murhaepäillystä kanteli tutkintavankeudestaan hovioikeuteen. Kantelu ei menestynyt.

Helsingin käräjäoikeus määräsi 34-vuotiaan naisen tutkintavankeuteen kolmen kanssaepäillyn kanssa lokakuun puolivälissä. 

Nainen kanteli vangitsemisestaan tuoreeltaan, mutta Helsingin käräjäoikeus päätti marraskuun alussa, että nainen pysyy vangittuna.

Nyt nainen kanteli tutkintavankeudestaan uudemman kerran. Helsingin hovioikeus päätti tänään, että kantelu hylätään tälläkin kertaa.

Oikeuden perustelut vangitsemisen jatkamiselle eivät ole julkiset, sillä henkirikosjutun esitutkinta on vielä kesken. 

Kantelusta ja sen hylkäämisestä voi kuitenkin päätellä, ettei nainen ole tyytyväinen tilanteeseensa tutkintavankina, ja että hovioikeuden näkemyksen mukaan vangitsemisen edellytykset ovat kaikesta huolimatta edelleen olemassa.

Poliisi vaitonaisena

Poliisi on pysytellyt vaitonaisena epäillyn murhan tutkinnasta. MTV Uutiset ei tavoittanut jutun tutkinnanjohtajaa kommentoimaan esitutkinnan etenemistä perjantaina.

Henkirikoksen epäillään tapahtuneen 20. elokuuta Helsingissä. 29-vuotias mies löydettiin surmattuna Helsingin Kalasatamassa sijaitsevalta Capellan puistotieltä varhain sunnuntaiaamuna.

Mies makasi kuolleena keskellä ajorataa. Tapausta tutkittiin ensin tappona, mutta rikosnimike muuttui myöhemmin murhaksi.

Poliisi uskoo, että henkirikoksen takana on kaksi naista ja kaksi miestä. Epäillyt ovat iältään noin kolmekymppisiä. Poliisin mukaan he tunsivat uhrin entuudestaan. 

Teosta epäilty nelikko vangittiin vasta noin kaksi kuukautta uhrin löytymisen jälkeen.

Tapauksen on arveltu liittyvän tavalla tai toisella huumausaineisiin. Poliisi ei ole silti avannut henkirikoksen epäiltyä motiivia tarkemmin.

Rikostaustaa ja julkisuutta

MTV Uutisten tietojen mukaan kaikkia epäiltyjä, eli 27- ja 29-vuotiaita miehiä sekä 28- ja 34-vuotiaita naisia, on aiemminkin epäilty rikoksesta. Osalla on runsaasti rikostaustaa.

Nelikon tuorein rikosepäily on saanut runsaasti julkisuutta paitsi rikosepäilyn vakavuuden takia, myös siitä syystä, että 27-vuotias mies osallistui aiemmin tosi-tv-sarja Temptation Island Suomeen.

Huomiota on herättänyt myös 28-vuotias naisepäilty, joka karkasi Hämeenlinnan vankilasta kesken tutkintavankeuden viime kuussa. 

Nainen saatiin kiinni noin tunnissa paon paljastuttua. Sitä ennen hänet ehdittiin kuitenkin etsintäkuuluttaa ja häntä etsittiin laajalti.

Lue myös:

    Uusimmat