Kaksinkertainen olympiavoittaja kertoo valmentajansa kiduttaneen tätä 14 vuoden ajan: "Hän potki ja löi minua niin kovaa, että luulin kuolevani"

Etelä-Korean pikaluistelumaajoukkue on kriisissä. Kahdesti olympiakultaa juhlinut Shim Suk-hee kertoo joutuneensa valmentajansa kiduttamaksi 14 vuoden ajan, kertoo Channel News Asia.

Nelinkertainen olympiamitalisti purskahti tiistaina oikeussalissa kyyneliin, kun hänen oli määrä todistaa entistä valmentajaa, Cho Jae-beomia vastaan. Hän sanoo, että joutui kokemaan fyysistä ja henkistä väkivaltaa 7-vuotiaasta lähtien. Tilanne paheni entisestään tämän vuoden aikana. 

– Olen syvästi traumatisoinut tapahtuneesta. Hän on lyönyt ja kiusannut minua 7-vuotiaasta lähtien. Yhtenä kertana hän löi minua jääkiekkomailalla, ja mursin useita sormia. Toisena kertana hän heitti minua metallisella esineellä. Päähäni tuli tuolloin iso jälki, Shim Suk-hee sanoo.

Vain viikkoja ennen kotikisoja, Pyeongchangin olympialaisia, tapahtui uusi hyökkäys urheilijaa kohti. Hän sanoo, että se oli kaikista tapahtumista pahin.

– Hän potki ja löi minua niin kovaa, erityisesi päähän, joten ajattelin, että nyt kuolen, Shim Suk-hee sanoo.

Valmentaja on tunnustanut poliisille, että hän on lyönyt urheilijaa, sekä kolmea muuta harjoitusleirien yhteydessä. Hän yritti omien sanojensa mukaan parantaa urheilijoiden suorituksia.

Hänet tuomittiin lokakuussa 10 kuukauden vankeuteen pahoinpitelyn vuoksi, mutta hän valitti tuomiosta, jonka takia nyt on käynnissä uusi oikeudenkäynti.

Shim sanoo, että ei ole aikaisemmin uskaltanut kertoa tapahtuneesta, sillä valmentaja on "aivopessyt" hänet, ja uhkaillut lopettaa tämän uran, jos hän kertoo tapahtuneesta. 

– Saan psykologista hoitoa masennukseen, ahdistukseen, unihäiriöihin ja traumaperäiseen stressihäiriöön, Shim Suk-hee sanoo.

Eteläkorealainen voitti kultaa Sotsissa ja Pyeongchangissa 3000 metrin viestissä. Sotsissa hän voitti lisäksi hopeaa 1500 metrillä ja pronssia 1000 metrillä. Hän on myös kymmenkertainen maailmanmestari.

Alla tuorein Tulosruutu.


Lue myös:

    Uusimmat