Kaksinkertainen olympiamitalisti raivostui Tokion kisajärjestäjille – "En voi hyväksyä niitä ehtoja"

4:55
Katso videolta MTV Urheilun raportti olympialaisten olosuhteista paikan päältä Tokiosta.

Taitouinnissa olympiahopeaa ja -pronssia voittanut Espanjan Ona Carbonell ei saanut ottaa imeväisiässä olevaa lastaa mukaansa Tokioon. Hän antoi videolla kritiikkiä kisojen järjestäjille.

Tokion kesäolympialaisissa on tiukat koronarajoitukset. Kisatapahtumiin ei päästetä yleisöä ja matkustavien henkilöiden määrää on pienennetty. Espanjan Carbonell on joutunut kärsimään tiukoista rajoituksista, kun hän ei saanut ottaa lastaan mukaan Tokioon. Carbonell imettää yhä lastaan ja ei siksi haluaisi olla erossaan pojastaan useita viikkoja.

Carbonell antoi Instagramissa videolla palautetta järjestäjille. Videota on katsottu jo yli 860 000 kertaa.

– Vaikka esiin on tullut uutisia, että me urheilijat voisimme matkustaa Tokion vauvojemme tai pienten lapsiemme kanssa, niin nyt meille on kerrottu äärimmäisistä toimenpiteistä, jotka tekevät tästä minulle mahdottoman valinnan, Carbonell kirjoitti jakotekstiin.

Espanjalainen kertoo, että hän on pettynyt ja tuntee olonsa huijatuksi aiemmin saatujen tietojen vuoksi. Ensimmäinen tieto oli se, että hän ei saisi missään tapauksessa ottaa lastansa mukaan Japanin viranomaisten säädöksien vuoksi. 

Hän ja hänen valmentajansa kyseenalaistivat päätöksen, jonka jälkeen järjestäjät laittoivat pystyyn erityiset säännöt, jotta hän saisi lapsensa mukaan.

– Jos minun pitää päivän aikana mennä imettämään Kaita, niin minun täytyy lähteä olympiakylästä, poistua joukkueen kuplasta ja matkustaa hotelliin. Se riskeeraa joukkueeni terveyden, Carbonell toteaa videolla.

Carbonell toivoo, että muut urheilijat voivat ottaa vauvansa mukaan tiukoista säännöistä huolimatta. Hän ei kuitenkaan ottanut lastaan mukaan Tokioon.

– En voi hyväksyä niitä ehtoja. En tule voimaan hyvin. Minun olisi pakko käyttää rintapumppua 20 kertaa päivässä ja toivoa, että Kai haluaa imetystä jatkosssa. Se on minulle erittäin tärkeää, Carbonell kertoo.

Tokion olympialaisten avajaiset ovat vuorossa perjantaina.

Katso alta Carbonellin julkaisema video.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja