Venäläismestari avautuu Tokion olympialaisten säännöistä – "Nyt olemme nähneet kaiken"

4:55
Katso videolta MTV Urheilun raportti paikan päältä Tokiosta olympialaisten olosuhteista.

Venäläinen uinnin maailmanmestari ja olympiamitalisti Anastasia Fesikova avautui TASS:ille Tokion olympialaisten tiukoista säännöistä.

Venäläisuimarit eivät saa julkaista yhteiskuvia Tokion olympialaisista, sillä siitä voi tulla peruste kilpailuista sulkemiselle.

– Meille kerrottiin, että emme saa julkaista yhteiskuvia yhtään mistään, koska voit joutua sanktioiden kohteeksi, jos vieressä olevalla henkilöllä todetaan koronavirus, Fesikova sanoi.

Venäjän uintijoukkueessa todettiin koronatarunta ennen olympialaisiin lähtöä. Euroopan mestari Ilja Borodin antoi positiivisen näytteen ja joutui jäämään pois olympialaisista.

– Kaikki on epätavallista. Nyt voimme sanoa, että olemme nähneet kaiken. Käytämme jatkuvasti maskeja, aamumme alkaa testiputkiloilla, joihin syljemme 15 minuutin ajan. Kaikki tämä on outoa, turvavälien pitäminen, yhteiskuvien ottaminen, kädenpuristukset ja halaukset, Fesikova totesi.

– Kaikki on outoa, koska olympialaiset on loma, haluan halata tuttua henkilöä, jota en ole nähnyt aikoihin, mutta emme voi riskeerata sitä, Fesikova jatkoi.

Fesikova painottaa, että urheilijat yrittävät noudattaa sääntöjä joukkueen sisällä. 

– Käytämme yhä maskeja, koska menetimme jo yhden urheilijan ja se olisi hyvä, ettemme menettäisi koko joukkuetta. Sen vuoksi käytämme maskeja ja pidämme etäisyyttä, Fesikova päätti.

31-vuotias venäläisurheilija voitti vuoden 2012 Lontoon kesäolympialaisissa hopeaa 200 metrin selkäuinnissa. Maailmanmestaruus on vuodelta 2011.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja