Kaksi tuntia nukkuneen Ristomatti Hakolan pelko toteutui – ”Ajattelin että ei jumalauta”

2:58
Videolla Niskasen ja Hakolan kommentteja.

Ristomatti Hakola ihmetteli jo torstain sprinttifinaalin jälkeen sitä, kun mitalista taistelleet urheilijat lähes pysähtyivät viimeisen ison nousun päälle. Sama toistui parisprintissä.

Hakola toivoi, että viimeisellä kierroksella oltaisiin menty kovaa. Venäjän Aleksandr Bolshunov aloittikin osuuden alussa vetonsa.

– Ajattelin, että nyt lähdetään lyömään, olin ihan valmis viimeisen kierroksen nousuun. Bolshunov vähän kiihdytti ja ajattelin, että ei jumalauta, tämä vauhti alkaa hiljenemään ja hiljenemään. Toivoin vain, ettei se pysähdy ja sitten se pysähtyi siihen, Hakola kertasi.

Bolshunov lähti lopulta ensimmäisen laskuun, Hakola oli joukon viidentenä. Hän puikkasi Ruotsin Calle Halfvarssonin ohi ja oli jo valmis kuittaamaan kolmanneksi ohi Italian, mutta hän astui Federico Pellegrinon sauvan päälle ja kaatui. Peli oli selvä, lopputuloksena Hakolalle ja Iivo Niskaselle seitsemäs sija.

Hakola kuvasi sunnuntaina elämänsä tärkeimmäksi päiväksi. Latausta oli jo viime yönä enemmän kuin tarpeeksi.

– Viime yönä nukuin kaksi tuntia. Keskellä yötä kävin terassilla seisomassa. Puski lämpöjä niin paljon, ettei pystynyt yhtään nukkumaan. Seisoin minuutin verran ulkona. En muista, koska olisin niin vähän nukkunut viimeksi, Hakola sanoi.

– Kävin kisaa läpi koko ajan, että kun on Bolshunov ja (Johannes Hosflöt) Kläbo vastassa, että mitä teen. Ei tarvinnut tehdä mitään.

Hiihtoon valvominen ei vaikuttanut.

– Ei se mitään tunnu (hiihdossa). Huomenna voisi tuntua, jos toisen yön nukkuisi huonosti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja