Yle: Ristomatti Hakolalle dramaattinen kaatuminen parisprintin ratkaisuhetkillä: "Lupasin, että en ensimmäisenä lähde laskuun"

Seefeldin MM-kilpailujen miesten parisprintissä nähtiin hurjaa draamaa, kun mitalitaistelussa olleen Suomen joukkueen Ristomatti Hakola kaatusi loppuhetkien jyrkässä laskussa. 

Kärkikuusikon noustessa nousun huipulle pysähtyi vauhti ja koko porukka viivästytti laskuun lähtöä. Hakolan kaatumisen myötä Suomi putosi mitalitaistelusta.

– Ensiksi seisoskeltiin tuolla ylhäällä ja olin luvannut, että seison siellä vaikka viisi minuuttia, että en ensimmäisenä laskuun lähde. Sen jälkeen sain kurviin täydellisen peesin, Halfvarsson (Calle) otti sisältä ja minä tulin ulkokautta rinnalle. Olin siinä takana ja edellä olevan Pellegrinon (Federico) sauva heilahti sukseni alle. Siinä kun hiilikuitusauva napsahtaa suksen alle, niin tulee aika liukasta. Jos olisi lyönyt Bolshunovin (Aleksandr) viimeiseen nousuun, niin olisi voinut olla erilainen kisa, Hakola sanoi Ylen haastattelussa.

Suomalainen harmitteli siinäkin mielessä, että oli päässyt päätösosuudelle tuoreena.

– Tarkoitus oli säästellä viimeiselle osuudelle niin paljon kun pystyy. Nousussa ajattelin, että nyt aletaan hiihtää. Nousun huipun lähestyessä vauhti vain hidastui. Ajattelin, että ei kai tämä nyt pysähdy. Kyllähän se siihen sitten pysähtyi. En ole ikinä ennen kisaa nukkunut kahta tuntia, oli siinä aikalailla latausta. Kävin kerran keskellä yötä seisomassa ulkona terassilla, kun sen verran puski lämpöä, Hakola kertoi.

Hakolan kyynärpää aukesi kaatumisessa, mutta mies totesi olevansa täysin kunnossa. Suomen miehet ja naiset ottivat molemmat seitsemännet sijat Seefeldin parisprinteissä.

Lue myös:

    Uusimmat