Kaksi pikkulasta kuoli Lohjan kolarissa – järkyttyneeltä kirkkoherralta viesti: "Kukaan ei ole valmis tähän kipuun"

Virkkalan kirkossa Lohjalla järjestetään perjantai-iltana suruhartaus.

Kaksi pientä lasta kuoli Lohjalla keskiviikkona tapahtuneessa kahden auton nokkakolarissa.

Onnettomuus on järkyttänyt syvästi paikkakuntalaisia. Autoa ajanut isä ja kyydissä olleet lapset, 3-vuotias tyttö ja 1,5-vuotias poika olivat matkalla hevostallille, kun kohtalokas onnettomuus tapahtui.

Lohjan seurakunnan kirkkoherra Juhani Korte julkaisi torstaina seurakunnan sivuilla koskettavan viestin.

– Keskiviikkoiltana me lohjalaiset saimme viestin, jota kukaan meistä ei haluaisi saada. Auto-onnettomuudessa menehtyi kaksi pientä lasta. Ajatuksemme ovat pienokaisten perheessä ja heidän läheisissään, sillä kukaan meistä ei haluaisi antaa lapsiaan pysyvästi pois. Kukaan meistä ei ole valmis tähän kipuun ja järkyttävän tiedon kohtaamiseen. Voimme vain tuoda Taivaallisen Isämme eteen ajatuksemme ja tuntemuksemme, rukoilla läheisille voimia tuleviin päiviin ja viikkoihin. Sanattomina ilmaisemme syvän osanottomme, Korte kirjoitti.

Virkkalan kirkossa Lohjalla järjestetään perjantai-iltana kello 19 suruhartaus.

Lapset matkustivat kasvot menosuuntaan päin

Onnettomuus tapahtui, kun isän ja lasten auto ajautui vastaantulijoiden kaistalle Lohjan keskustan eteläpuolella. Tie turmapaikalla oli kolarin tapahtuma-aikaan erittäin liukas.

Poliisin mukaan perheenisä menetti auton hallinnan, kun hän oli kiihdyttänyt tie 25:llä matalan nopeusrajoituksen päätyttyä.

Poliisin mukaan molemmilla lapsilla oli jonkinlainen turvaistuin.

– Lapset matkustivat kasvot menosuuntaan. Suositeltavintahan olisi tämän ikäisten lasten matkustaa selkä menosuuntaan, komisario Ilkka Kantola kertoi MTV Uutisille torstaina.

Onnettomuus sattui Tanhuhovin kohdalla suoralla tieosuudella noin kilometri Lohjan paloasemalta Hangon suuntaan.

Autoa ajanut lasten isä jäi puristuksiin autoon, ja pelastuslaitos joutui irrottamaan hänet. Hän oli kuitenkin tajuissaan, joten häntä pystyttiin puhuttamaan jo tapahtumapaikalla.

Toisen auton kuljettaja loukkasi onnettomuudessa hieman kättään.

Kirkkoherran viestistä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat