Kaksi luksushotellia laitettiin karanteeniin Sveitsin Alpeilla levinneen koronamutaation takia

Viranomaiset ovat laittaneet kaksi Sveitsin St Moritzin kaupungin luksushotellia karanteeniin työntekijöineen ja asiakkaineen levinneen koronavirusmutaation takia, kertoo Reuters.

Karanteeniin päätyi eilen noin 300 hotellien työntekijää ja 95 asiakasta. Karanteeniin määrätyt henkilöt testataan, ja positiivisen testin antaneet tullaan eristämään.

Negatiivisen tuloksen antaneet voivat poistua hotellista, mutta heidän tulee noudattaa karanteenisäädöksiä kotiin palattuaan. Ainakin toisen hotellin henkilökunnasta on jo saatu positiivisia näytteitä.

Myös kaupungin hiihtokoulut on suljettu ja koululaiset pidetty kodeissaan, kun kaupungissa havaittiin lukuisia tapauksia, joissa henkilöllä oli muuntunut koronavirus. Itseään modernin talviurheilun syntypaikaksi kutsuvassa kaupungissa kulkevat määrättiin lisäksi käyttämään koronamaskia.

Viranomaisten mukaan koronamuunnokset ovat Britanniassa tai Etelä-Afrikassa havaittua muunnosta, mutta tarkemmat analyysit ovat vielä tekemättä. 

3:20
Saksassa löytyi uusi koronaviruksen mutaatio – katso videolta mitä kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo maan uusista rajoituksista

Asiasta uutisoi aiemmin Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja