Kaksi lasta loukkaantui onnettomuuksissa Oulussa: 7-vuotias juoksi tielle auton eteen, bussi törmäsi 11-vuotiaaseen pyöräilijään

Kaksi lasta loukkaantui perjantaina liikenneonnettomuuksissa Oulussa, kertoo poliisi.

Ensimmäinen tapaus sattui Ylikiimingissä iltapäivällä kello 15:n aikaan, kun pyöräilemässä ollut 11-vuotias lapsi törmäsi bussin kanssa.

Kevyen liikenteen väylää ajanut lapsi oli lähtenyt ylittämään tietä, kun samaan aikaan paikalle ajoi koululaisia kuljettanut bussi. Jarrutuksesta huolimatta bussi osui pyöräilevään lapseen. Lapsi kaatui törmäyksen voimasta tien reunaan, mutta ei onneksi jäänyt bussin alle.

Lapsi oli ollut tajuissaan törmäyksen jälkeen, poliisi kertoo. Alustavan tiedon mukaan hän sai lähinnä ruhjevammoja. Lapsella oli ollut päässään kypärä, joka poliisin mukaan suojasi häntä pahemmilta päävammoilta. Lapsi toimitettiin sairaalaan lääkärin tarkastettavaksi.

Tapahtuma-aikaan oli hämärää, mutta paikalla olleet katuvalot eivät olleet vielä syttyneet.

Autoilija yritti väistää tielle juossutta lasta

Toinen onnettomuuksista sattui Kaitoväylällä hieman kello neljän jälkeen iltapäivällä, kun 7-vuotias lapsi jäi auton töytäisemäksi. Autoilija ajoi tietä pitkin alhaista nopeutta, kun tielle oli juossut lapsi kuljettajasta katsoen vasemmalta. Kuljettaja yritti väistää ja jarruttaa, mutta ei kuitenkaan onnistunut siinä kokonaan, poliisi kertoo.

Lapsi osui auton etuoveen ja kaatui selälleen tielle. Poliisin mukaan lapsi oli noussut heti tapahtuneen jälkeen itse ylös. Alustavan tiedon mukaan hän loukkasi kasvojaan. Lapsi toimitettiin lääkärin tutkittavaksi.

Väistöyrityksen vuoksi auto osui tien varressa olleeseen lumivalliin. Auton oikea etukulma vaurioitui.

Poliisi tutkii molempia onnettomuuksia liikenneturvallisuuden vaarantamisena. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja