Mainos

Kaksi aktivistia saatu alas nosturista Kalasatamassa

Poliisi on saanut kaksi aktivistia alas Helsingin Kalasataman nostureista ja he ovat nyt poliisin hallussa, SRV:n viestinnästä kerrotaan.

Neljä aktivistia nousi tänään SRV:n työmaalla oleviin nostureihin protestoidakseen Fennovoiman ydinvoimalahanketta vastaan. SRV on ilmoittanut lähtevänsä Fennovoiman ydinvoimalahankkeen omistajaksi 1,8 prosentin osuudella.  

Työmaan toisessa nosturissa on vielä kaksi aktivistia. SRV:n viestinnän mukaan aktivistit eivät ole kertoneet poliisille edustavansa mitään ryhmittymää, vaan he ovat kertoneet olevansa vapaa-ajattelijoita.   

Viestinnän mukaan työt ovat alkaneet työmaalla normaalisti vallattuja nostureita lukuun ottamatta.  

– Tärkeintä on nyt ottaa turvallisuusasiat huomioon. Tärkeintä on saada ulkopuoliset pois nostureista turvallisesti, SRV:stä sanotaan.   

SRV:n viestinnän mukaan aktivistit laskivat nostureista "Stop Fennovoima" -banderollin. SRV:stä arvellaan, että aktivistit ovat päässeet työmaalle portin yli, mutta yhtiöllä ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten aktivistit ovat päässeet kiipeämään nostureihin.  

– Tällä hetkellä meillä ei ole tietoa siitä, millä aktivistit ovat nostureissa kiinni. Olemme hyvin huolissamme, jos he eivät ole kiinnittäneet itseään, viestinnästä sanotaan.  
  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.