Kaksi aktivistia saatu alas nosturista Kalasatamassa

Poliisi on saanut kaksi aktivistia alas Helsingin Kalasataman nostureista ja he ovat nyt poliisin hallussa, SRV:n viestinnästä kerrotaan.

Neljä aktivistia nousi tänään SRV:n työmaalla oleviin nostureihin protestoidakseen Fennovoiman ydinvoimalahanketta vastaan. SRV on ilmoittanut lähtevänsä Fennovoiman ydinvoimalahankkeen omistajaksi 1,8 prosentin osuudella.  

Työmaan toisessa nosturissa on vielä kaksi aktivistia. SRV:n viestinnän mukaan aktivistit eivät ole kertoneet poliisille edustavansa mitään ryhmittymää, vaan he ovat kertoneet olevansa vapaa-ajattelijoita.   

Viestinnän mukaan työt ovat alkaneet työmaalla normaalisti vallattuja nostureita lukuun ottamatta.  

– Tärkeintä on nyt ottaa turvallisuusasiat huomioon. Tärkeintä on saada ulkopuoliset pois nostureista turvallisesti, SRV:stä sanotaan.   

SRV:n viestinnän mukaan aktivistit laskivat nostureista "Stop Fennovoima" -banderollin. SRV:stä arvellaan, että aktivistit ovat päässeet työmaalle portin yli, mutta yhtiöllä ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten aktivistit ovat päässeet kiipeämään nostureihin.  

– Tällä hetkellä meillä ei ole tietoa siitä, millä aktivistit ovat nostureissa kiinni. Olemme hyvin huolissamme, jos he eivät ole kiinnittäneet itseään, viestinnästä sanotaan.  
  

Lue myös:

    Uusimmat