Kaivokseen vangiksi jääneet työläiset selviytyvät yhdeksän päivän piinasta syömällä pikakahvia

Etelä-Koreassa kaksi romahtaneeseen sinkkikaivokseen loukkuun jäänyttä työntekijää on selvinnyt yhdeksän päivää hengissä syömällä pikakahvijauhetta ja juomalla kallioseinästä tihkunutta vettä. Heidät saatiin pelastetuksi eilen.

62- ja 56-vuotiaiden mainareiden uskotaan pysyneen lämpimänä nuotion äärellä. Lisäksi he olivat rakentaneet maan uumeniin teltan muovista.

Etelä-Korean presidentti: Pelastuminen oli todellinen ihme

Miehet olivat jääneet loukkuun noin 200 metrin syvyyteen 26. viime kuuta, kun osa Bonghwassa sijaitsevasta sinkkikaivoksesta heidän päällään romahti.  

Heidän saatiin pelastetuksi eilen perjantaina, yli yhdeksän päivää onnettomuuden jälkeen. 

Eteläkorealaisen uutistoimiston Yonhapin mukaan pelastushenkilökunta oli onnistunut paikallistamaan kiipeliin jääneet miehet poraamalla reiän maahan ja ujuttamalla kameran sitä kautta maan alle. Miehet olivat istuneet loukossaan kylkikyljessä pysyäkseen lämpimänä.

Molemmat pystyivät BBC:n mukaan kävelemään ulos kaivoksesta. Heidät vietiin hoidettavaksi paikalliseen sairaalaan.

Heitä hoitava lääkäri uskoo miesten selviytyvän koettelemuksesta täysin.

Maan presidentti Yoon Suk-yeol pitää miesten pelastumista ”todellisena ihmeenä”.

– Kiitos ja vielä kerran kiitos, että palasitte takaisin tuosta elämän ja kuoleman risteyksestä, hän ylisti Facebook-päivityksessään.

Ateria 9 päivän ajan: Pikakahvijauhetta

Viranomaisten mukaan kaivosmiehet selviytyivät hengissä juomalla seinistä tihkuvaa vettä ja syömällä aterianaan pikakahvijauhetta.

Toisen pelastuneen veljentytär kertoi, että mies ei ollut tunnistanut häntä maan pinnalle päästyään, koska oli joutunut käyttämään silmäsuojusta vietettyään lähes kymmenen päivää lähes täydellisessä pimeydessä.

Lue myös:

    Uusimmat