Mainos

Kaisaniemen puukotuksen motiivina huumekauppa – vangitut pojat turvapaikanhakijoita

Tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä vangitut neljä 15–17-vuotiasta poikaa ovat turvapaikanhakijoita. Poliisi vahvistaa asian MTV Uutisille.

– Epäillyt otettiin kiinni vastaanottokeskuksesta Kalliossa lauantaiaamuna, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heikki Sandberg.

Poikien epäillään puukottaneen marraskuun loppupuolella 20-vuotiasta miestä Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Uhri ei ole suomalainen.

Käräjäoikeus vangitsi pojat tiistaina. Kolme heistä vangittiin todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä. Yksi vangittiin syytä epäillä -perusteella. Uhrilta vietiin matkapuhelin.

Teko on tapahtunut 25. marraskuuta, mutta poliisi tavoitti epäillyt vasta viime lauantaina.

Kolme epäiltyä tallentui vastaanottokeskuksen valvontakameraan, kun he poliisin mukaan olivat palaamassa sinne Kaisaniemen puistosta noin 15 minuuttia epäillyn teon jälkeen.

Poliisi: Motiivina huumekauppa

Poliisin mukaan puukotukseen johtaneiden tapahtumien taustalla on huumekaupasta syntynyt riita.

– Epäillyt ovat menneet ostamaan huumeita Kaisaniemen puistoon ja sitten on tullut riitaa myyjän (uhrin) kanssa, Sandberg sanoo.

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi löysi epäiltyjen kiinnioton yhteydessä vastaanottokeskuksesta pussin, jossa oli marihuanajäämiä.

Pääepäilty on kuulusteluissa myöntänyt puukottaneensa uhria. Hän on myös kertonut, että epäiltyjen tarkoituksena oli mennä puistoon ostamaan huumeita, mutta ostamisen sijaan ottaa ne myyjän kädestä, koska rahaa ei ollut tarpeeksi.

Poliisin mukaan puukotuksen uhri on päässyt pois sairaalasta ja toipunut vammoista. 

Sandbergin mukaan uhrilla kävi uskomaton tuuri.

– Hänelle tuli puukotuksesta kymmenen senttiä syvä haava, mutta kuin ihmeen kaupalla isku ei osunut sydämeen, keuhkoihin tai muihin tärkeisiin sisäelimiin.

Poliisin mukaan uhria on yritetty vielä lyödä puukolla etupuolelta, mutta hän on onnistunut torjumaan iskun. Miehen kädet olivat täynnä torjuntavammoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.