Kaisa tyrmistyi pikaruokaravintolan vessamaksusta: 5 euroa tai vastaavan kokoinen annos – Ketjujohtaja: "Siellä liikkuu kaiken maailman porukkaa"

Helsinkiläinen Kaisa hämmästyi toden teolla ruokaillessaan helsinkiläisessä pikaruokaravintolassa. Hän ei halua esiintyä jutussa omalla nimellään.

Itä-Helsingissä sijaitsevan Kontulan Burger Kingin vessan oveen oli ilmestynyt uusi lappu, jota hän ei ollut huomannut aiemmin.

– WC:n käyttömaksu 5€, tai vastaavan kokoinen ostos. Ovi avataan ainoastaan kuittia vastaan, lapussa luki.

Erikoinen lappu hämmästytti niin paljon, että Kaisa päätti ottaa siitä kuvan ja julkaista sen Facebookin kaupunginosaryhmässä.

– Oli pakko napata kuva, kun niin hämmennyin. Ihmettelen, ettei kukaan ole siihen aiemmin reagoinut tai ihmetellyt ääneen.

Nainen on asioinut pikaruokaravintolassa aiemminkin, mutta silloin maksua ei ole ollut, vaan henkilökunta on avannut oven kuittia vastaan.

"Siellä liikkuu kaiken maailman porukkaa"

Restel Oy:n Burger Kingin ketjujohtaja Tomi Söderström vahvistaa MTV Uutisille, että heidän kyseisessä ravintolassaan on viiden euron vessamaksu. Hänen mukaansa wc:t ovat kuitenkin ilmaisia "kunnolla maksaville asiakkaille".

– Sellainen maksu asetettu, koska siellä on ollut niin paljon häiriökäyttäytymistä ja liikkuu kaiken maailman porukkaa.

– Syksyllä siellä kävi ihmisiä ostamassa euron juustohampurilaisia ja käyttämässä vessoja. Siellä oli ilkivaltaa ja huumeneuloja kaikkina aukioloaikoina ja siivouspartiolle töitä vessakäyntien jälkeen, Söderström perustelee.

Hänen mukaansa ketjun muissa ravintoloissa vessamaksuja ei ole ollenkaan.

Ketjujohtaja Söderströmin mukaan häiriökäyttäytyminen on vähentynyt huomattavasti maksun myötä.

"Onhan se iso summa"

Pikaruokaravintolassa asioinut Kaisa ymmärtää ravintolan harmin, mutta ei toimintatapaa, jolla häiriöön on puututtu eli vessamaksuja nostamalla.

– Onhan se viisi euroa iso summa. Jos joku haluaa vaikka käydä kahvilla ja ottaa euron hampurilaisen kaveriksi, niin ei pääse vessaan.

– Jäin miettimään jälkeenpäin, että jos joku ujompi nuori käy siellä syömässä ja vielä vessassa eikä uskallakaan pyytää henkilökunnalta oven aukaisua.

Lue myös:

    Uusimmat