Kaisa Mäkäräiseltä kutkuttavia kommentteja uran jatkosta – "Voisi olla haluja"

Viidenneksi Äänekoskella maastohiihdon SM-kisoissa vapaan hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähdössä sijoittunut Kaisa Mäkäräinen antoi kisan jälkeen kutkuttavia kommentteja uransa jatkosta.

Mäkäräinen toivoi yltävänsä hiihtäjien joukossa mitalitaisteluun, mutta koki hävinneensä muille ladun laskuosuuksilla. 

Kisan voitti ylivoimaiseen tapaan Krista Pärmäkoski. Mäkäräinen oli vielä 9,3 kilometrin väliajassa Kerttu Niskasen edellä neljännellä sijalla, mutta Niskanen kuittasi lopussa Mäkäräisen ohi neloseksi 8,2 sekuntia etevämpänä. Pronssisijaan Eveliina Piippoon Mäkäräisellä jäi eroa 15 sekuntia.

–  Tiesin, etten haastaa Kristaa, mutta toivoin olevani mitaleilla. Harmi, että lopussa tuli isot erot, Mäkäräinen sanoi.

Mäkäräinen kertoi olevansa ampumahiihtokauden jäljiltä henkisesti ja fyysisesti väsynyt, mutta haluaa kisailla vielä pari viikkoa kevätladuilla.

–  Työt on tehtävä, ja kausi on kesken. On järkevää jatkoa ajatellen hiihtää niin kauan, kun on lumia. Silloin voit siirtää harjoituskauden alkua myöhempään kevääseen, eikä väsy tule syksyllä niin aikaisin vastaan, Mäkäräinen kertoi ja sanoi hiihtävänsä sunnuntaina Hämeenlinnassa oman lajinsa SM-kisoissa.

Jäähdyttelykausi ei kiinnosta

Päätös Mäkäräisen ensi kaudesta syntyy kevään aikana. Mäkäräinen miettii, onko hänellä motivaatiota, onko terveys kohdallaan ja onko harjoittelukuvio sellainen, että hänen on järkevää jatkaa.

–  Kyllä minulla voisi olla haluja jatkaa vielä vuoden verran ja toivon, että palaset voisivat loksahtaa. Jäähdyttelyvuosi minua ei kiinnosta. Jos hiihdetään, niin sitten hiihdetään tosissaan.

Hänen mukaansa terveyskuvioiden selvittelyssä menee vielä kuukauden verran.

–  On sellaisia asioita, jotka vaikuttavat ratkaisevasti tekemiseen, sekä ammuntaan että hiihtoon, Mäkäräinen kertoi, muttei halunnut valottaa terveysmurheitaan tarkemmin.


Lue myös:

    Uusimmat