Kaisa Mäkäräisellä synkeä päivä – Mari Eder romahti katastrofaalisesti

Kaisa Mäkäräinen ja Mari Eder jäivät kauas kärjestä ampumahiihdon naisten 7,5 kilometrin MM-pikakilpailussa Italian Anterselvassa.

Mäkäräinen oli kärkisijoilla ensimmäiselle ampumapaikalle tultaessa, mutta makuulta lipesi kaksi ohilaukausta. Pystypaikalla suomalaistähti ampui niin ikään kaksi ohilaukausta, ja mahdollisuudet kelpo sijoitukseen sulivat lopullisesti. Neljällä sakolla Mäkäräinen sijoittui 40:nneksi jäätyään kärjestä reilut puolitoista minuuttia.

Mari Ederin mahdollisuudet murenivat pystypaikalla, jossa hän tuhri peräti neljä ohilaukausta makuun yhden hudin jatkoksi. Eder jäi 68:nneksi.

Ammuntaa vaikeuttivat voimakkaat, pyörivät tuulet.

MM-kisojen ensimmäisen henkilökohtaisen matkan voiton vei yhdellä sakolla Norjan Marte Olsbu Röiseland. Hopeaa otti nollat ampunut Yhdysvaltain Susan Dunklee ja yllätyspronssia yhdellä sakolla Tshekin Lucie Charvatova.

Röiseland on aiemmin urallaan voittanut viisi MM-kultaa viestimatkoilta, mutta nyt hän otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen MM-mitalin. Olympialaisista hänellä on meriittilistallaan sekaviestihopean ohella pikamatkan hopea.

Dunklee on aiemmin urallaan saavuttanut MM-hopeaa yhteislähdöstä 2017.

Charvatovalla ei ole ennestään yhtään arvokisamitalia. Maailmancup-kisoissa hänen uransa paras henkilökohtainen sijoitus on viides sija.

Miesten 10 kilometrin pikakilpailu on ohjelmassa huomenna lauantaina. Sunnuntaina käydään takaa-ajokilpailut.

Lue myös:

    Uusimmat