Kaisa Mäkäräisellä taisteluilmettä – kauden paras suoritus!

Kaisa Mäkäräinen oli neljäs ampumahiihdon maailmancupin 12,5 kilometrin yhteislähtökisassa Ranskan Annecyssa sunnuntaina. Murheenkryyniksi muodostui pystyammunta, mutta sijoitus oli suomalaiselle tämän kauden paras.

Kaksi makuuammuntaa puhtaasti suorittanut Mäkäräinen menetti voittosaumansa ensimmäisellä pystypaikalla. Kaksi sakkoa tiesi sitä, että norjalaistähti Tiril Eckhoff karkasi ja takaa tuli lisää ehdokkaita taistoon kakkospaikasta.

Toisella pystypaikalla murenivat suomalaisen palkintomahdollisuudet. Taas kaksi sakkoa ja ero kolmospaikkaan venähti 30 sekuntiin. Mäkäräinen leikkasi tästä vielä 20 sekuntia ennen maaliintuloa, mutta Italian Dorothea Wierer ja Ruotsin Linn Persson pysyivät edellä.

Hiihtoajoissa Mäkäräinen oli toinen, vain 2,6 sekuntia Eckhoffia hitaampana.

Mari Eder oli kisan toisena suomalaisena 13:s. Hän tähtäsi Mäkäräisen tavoin neljä sakkoa.

Voitto oli ylivoimaiselle Eckhoffille neljäs peräkkäin maailmancupissa. Mäkäräisen kisarupeama Annecyssa oli nousujohteinen. Hän oli 56:s sprintissä, mutta paransi lauantain takaa-ajossa peräti 37 sijaa

Maailmancup jatkuu Saksan Oberhofissa 6. tammikuuta.