Kaatuminen ja pystyammunta Kaisa Mäkäräisen kiusana – näin MM-pikakisa eteni

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuivat naisten 7,5 kilometrin pikakisalla perjantaina Ruotsin Östersundissa. MTV Urheilu seurasi kilpailun etenemistä. 

Suomalaisodotukset kohdistuvat kilpailussa Kaisa Mäkäräiseen, joka oli lopulta kahden sakon hidastamana 12:s. Ero kärkeen oli 34 sekuntia. 

Mitalit menivät Slovakian Anastasia Kuzminalle, Norjan Ingrid Landmark Tandrevoldille ja Saksan Laura Dahlmeierille.

Muista suomalaisista Venla Lehtonen mahtui 60 parhaan joukkoon ja sunnuntain takaa-ajoon, Suvi Minkkinen ja Laura Toivanen jäivät rajan huonommalle puolelle. 

Naisten pikakisan seuranta:

Klo 18.27: Kiitos seuraajille!

Klo 18.18: Muista suomalaisista Venla Lehtonen näyttäisi mahtuvan 60 parhaan joukkoon ja sunnuntain takaa-ajoon. Suvi Minkkisen ja Laura Toivasen sijoitukset painuvat sen huonommalle puolelle. 

Klo 18.17: Herrmann tulee viimeisenä huippunimenä maaliin, sijoitus kuudes. Mitalit siis Slovakian Anastasia Kuzminalle, Norjan Ingrid Landmark Tandrevoldille ja Saksan Laura Dahlmeierille. Mäkäräinen on lopputuloksissa 12:s, 34 sekuntia kärjestä.   

Klo 18.15: Toivanen ampuu kaksi sakkoa pystystä. Sijoitus putoaa 60:n tienoille, ero kärkeen 2.07. 

Klo 18.09: Denise Herrmann ampuu kaksi sakkoa pystystä ja putoaa mitalitaistosta. Mitalikolmikko Kuzmina, Tandrevold ja Dahlmeier näyttää nyt melko varmalta. Mäkäräisen sijoitus tulee olemaan 10-15 välillä. Suomalaisen ero kärkeen on 34 sekuntia. 

Klo 18.05: Venla Lehtonen maalissa sijan 30 tietämillä, kaksi minuuttia kärjestä. Lehtonen ampui yhden sakon. 

Klo 18.05: Dahlmeier tulee maaliin kolmantena. Hän on kiinni mitalissa, mutta muutama haastaja on vielä ladulla. Kuzmina ja Tandrevold kärkisijoilla.  

Klo 18.04: Muista suomalaisista Suvi Minkkinen on maalissa kahdella sakolla (sijoitus 40:n huonommalle puolelle), Venla Lehtonen tulossa kohta maaliin yhdellä sakolla. 

Klo 18.02: Saksan Denise Herrmann ampuu nollat makuulta, menee viidenneksi. Hän on mitaliehdokas. 

Klo 18.01: Mäkäräinen tulee maaliin kahdeksannella sijalla. Hän hävisi loppurutistuksessa muutaman sijan, sillä oli parhaimmillaan jo kuudentena. 

Klo 17.59: Ruotsin Brorsson tulee maalissa neljänneksi. Kuzmina, Tandrevold ja Ruotsin Öberg kärkikolmikossa. Mäkäräisellä ei ole saumaa mitaleille. 

Klo 17.56: Dahlmeier ampuu toiseltakin paikalta nollat. Hän menee kolmanneksi väliajoissa. Mäkäräinen nyt 10:s. 

Klo 17.53: Mäkäräiselle kaksi sakkoa pystyammunnasta! Voi harmi! Mitali taisi karata siinä. Ero mitaliin 22 sekuntia väliaikapisteellä.  

Klo 17.52: Mäkäräinen kompuroi nurin ylämäessä, mutta ei menetä aikaa valtavasti!

Klo 17.50: Maailmancupin johtaja Vittozzi maaliin kolmen sakon kanssa. Hän jää tänään kauas kärjestä. 

Klo 17.49: Laura Dahlmeier ampuu nollat makuulta, mutta hiihtovauhdissa hän on jäänyt Mäkäräiselle – ero 21 sekuntia. Venla Lehtonen ampuu nollat avauspaikalta. 

Klo 17.47: Norjan Ingrid Landmark Tandrevold suorittaa molemmat ammunnat puhtaasti. Hän on vahvasti mitalitaistossa. Mäkäräinen johti Tandrevoldia 1. ammunnan jälkeen 11 sekunnilla.  

Klo 17.46: Puhdas ammunta Mäkäräiseltä! Hyvällä rytmillä viisi laikkaa alas. Mäkäräinen meni kärkeen ammunnan jälkeen. Suvi Minkkinen ampui hetki sitten yhden sakon makuulta. 

Klo 17.42: Mäkäräinen aloittanut ladulla vahvasti. Hän menee kärkeen 1,3 kilometrin väliaikapisteellä. 

Klo 17.40: Wierer suorittaa pystypaikan puhtaasti, joten hän nostaa asemiaan makuupaikan kahden sakon jälkeen. 

Klo 17.38: Mäkäräinen lähtee ladulle. Hän on ensimmäisellä ampumapaikalla noin 7 minuutin päästä. Samaan aikaan norjalaistähti Röiseland ampuu kaksi hutia makuulta. 

Klo 17.36: Norjan Tiril Eckhoff ampunut nyt kahdesti. Molemmilta paikalta yksi sakko. 

Klo 17.35: Toinen italialaistähti Lisa Vittozzi ampuu myös kaksi ohi makuulta.  

Klo 17.32: Yksi suosikeista, Italian Dorothea Wierer, suoritti avausammunnan kahdella sakolla. Iso pettymys hänelle.  

Klo 17.23: Enteileekö tämä vaikeaa ammuntapäivää? Semerenko tähtää ensimmäisenä naisena kaksi sakkoa makuupaikalta. 

Klo 17.15: Kisä käyntiin! Ensimmäisenä säntää matkaan Ukrainan Valj Semerenko. Tässä vielä suomalaisten numerot: Minkkinen 35, Mäkäräinen 46, Lehtonen 51 ja Toivanen 84.  

Klo 17.03: Ampumahiihtolegenda Heikki Ikola ennakoi Mäkäräisen MM-urakkaa MTV Urheilulle näin: "Aaltoliike on ollut harvinaisen isoa – ei Kaisalla noin suuria vaihteluja ole moneen vuoteen ollut. Kaisa on silti antanut haastatteluissa minun mielestäni aika luotettavia lausuntoja. Hän pyrkii kilpailemaan paineitta ja tekemään vain omaa hommaansa".

Klo 16.48: Mäkäräinen on napannut tällä kaudella seitsemän palkintosijaa. Niistä kaksi viimeisintä tuli Salt Lake Citystä, viimeisistä maailmancupin kilpailuista ennen MM-Östersundia. Palkintosijoista neljä on tullut sprintistä. 

Klo 16.45: Mäkäräisen lisäksi kisan mitaliehdokkaiksi voidaan nostaa laajasta kärkijoukosta ainakin Italian Lisa Vittozzi ja Dorothea Wierer, Slovakian Anastasia Kuzmina, Norjan Marte Olsbu Röiseland sekä saksalaiset Laura Dahlmeier ja Franziska Hildebrand. 

Klo 16.40: Tervetuloa MTV Urheilun seurantaan! Kilpailu starttaa klo 17.15. 

Lue myös:

    Uusimmat