Kaisa Mäkäräinen ei voinut kuin nauraa: "Onhan tämä koomista – pikkuhiljaa vaihdetaan hotellia"

Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen koki ylimääräisiä vaikeuksia Italian Antholz-Anterselvassa, kun hän joutui suoranaisen epidemian uhriksi. Mäkäräiselle iski ruokamyrkytykseltä vaikuttavia oireita torstaina, mikä näkyi myös lauantain takaa-ajossa, jossa hän oli seitsemäs.

– Ruokamyrkytys tai virus – siitä ei voi olla ihan satavarma. Se tauti on iskenyt vähän eri päivinä ihmisille, mutta tuntuu, että se on rajoittunut meidän hotelliin. Sitä on ollut niin suomalaisilla kuin ruotsalaisilla. Vähän on viitteitä siitä, että se on tullut ruuan puolelta, Mäkäräinen kertoi MTV Urheilulle.

Eli ei voi edes leikkimielisesti syyttää ruotsalaisia?

 – Heh, ei voi. Myös heitä on kaatunut aika paljon, Mäkäräinen naurahtaa kevennyksen perään.

Mäkäräisen mukaan tuorein takaisku on johtamassa toimenpiteisiin.

– Onhan tämä koomista, että olen ollut täällä samassa hotellissa mahataudissa varmaan puolenkymmentä kertaa. Jotenkin alkaa tuntua, että pikkuhiljaa vaihdetaan hotellia, Mäkäräinen letkauttaa ja ihmettelee:

– Joka kerta kun asutaan eri hotellissa – ei mitään ongelmaa. Sitten kun ollaan tässä, niin sitten aina näin.

Mahataudin jälkeen kisakuntoon pääseminen ei ollut mikään helpoin rasti.

– Se, joka on ollut joskus mahataudissa, tietää, että siitä toipuminen vie aikaa. Saati vielä sitten, että pääsee kestävyysurheilussa starttiviivalle ja ollaan vielä korkeassa ilma-alassa.

– Eihän se helppoa ollut, Mäkäräinen myöntää.

Tauti iski torstaina, jolloin hän oli täysin toipilaana. Perjantaina Mäkäräinen pääsi jo hieman kävelemään.

– Oli hyvä, että ei noussut kuume. Pääsin sitten tankkaamaan koko päivän. Yritin syödä ja juoda koko ajan, että olisi saanut sitä menetettyä energiaa takaisin.

– Lähtökohta tämän päivän kisaan oli kuitenkin hyvä, kun pääsin starttaamaan läheltä keulaa. Olo oli sillä tavalla ihan ok, vaikka jalka oli niin sanotusti aika tyhjä, Mäkäräinen viittasi lauantain takaa-ajokilpailuun.

Näköhaasteet vielä kaiken päälle

Vaikeat lähtökohdat näkyivät siinä, että Mäkäräinen oli omien sanojensa mukaan ”aika puhki koko ajan”. Samainen tauti oli iskenyt myös Suomen joukkueen huoltoon.

– Ei tullut sitten suksien puolelta hirveästi apuja. Oli aika raskasta ladulla, Mäkäräinen tuumasi.

Mäkäräinen lähti takaa-ajoon pikakilpailun jälkeiseltä toiselta sijalta, vain 1,7 sekuntia Tshekin Marketa Davidosan jälkeen.

Lauantain kisassa Mäkäräinen ampui yhteensä neljä pummia; jokaiselta paikalta yhden ohilaukauksen.

Lopputuloksissa Mäkäräinen oli seitsemäs.

– Sijoitus on todella hyvä siihen nähden, että tuli neljä sakkoa. Ampuminen tuntui ihan hyvältä – harmi vain, että se tuli ykkönen joka paikalta.

– Mutta siihen nähden on pakko olla todella tyytyväinen, sillä toinen mahdollisuus olisi voinut olla se, että en olisi päässyt ollenkaan ladulle. En mää jaksa murehtia siitä, että kärki meni menojaan.

Itse kisassa Mäkäräinen koki jälleen tuttuja näkövaivoja.

– Vähän kun räpsäyttää silmiä, niin näkö sumenee, eikä se palaudu ihan samalla tavalla. Viime viikonloppuna oli samoja ongelmia. Viimeisen sarjan kohdalla oli vähän niin kuin olisi ollut sankka sumu, minkä läpi katsoi. Sen suhteen on ollut haasteita tänä vuonna. Tähtäyskuva ei ole ollut aina se ihan terävin. Se vaikuttaa sitten erityisesti makuulla.

– Mutta ei sille voi nyt mitään. Näillä silmillä mennään, Mäkäräinen naurahtaa.

Sunnuntaina ohjelmassa on yhteislähtökilpailu. Mäkäräinen kaavailee osallistuvansa kyseiseen kilpailuun.

– Kyllä mää sen verran sissi olen, ampumahiihtotähti letkauttaa.

– Mitä siitä sitten tulee – se jää nähtäväksi, Mäkäräinen sanoi sunnuntain kisasta. 

Lue myös:

    Uusimmat