Kaisa Mäkäräinen "ei tuntenut liipaisinta ollenkaan" – teki poikkeusratkaisun kisan päätöshetkillä

Mäkäräinen selvitti makuuammunnat puhtaasti, mutta molemmilta pystypaikoilta tuli kaksi sakkoa. Hän jäi lopulta palkintosijasta kymmenen sekuntia. 

– Kolme ensimmäistä ammuntaa meni niin, että en tuntenut liipaisinta ollenkaan. Sen verran kovaa tuli vettä, ja hanskat menivät läpimäriksi. Kun lämpötila oli vielä sen verran lähellä nollaa, niin yllättävän nopeasti tuli kylmä sormille. Monilla muilla oli samoja ongelmia, ja moni valitti kisan jälkeen, ettei tuntenut liipaisinta, Mäkäräinen kommentoi ampumahiihtoliiton tiedotteessa. 

– Tosi vaikea ampua, kun ei tiedä, että milloin laukaus lähtee. Ei ollut mitään hajua siitä, milloin sormi oli liipaisimella, suomalaistähti naureskeli. 

Mäkäräinen heitti läpimärän rukkasen pois ennen viimeistä ammuntaa, kun hän taisteli vielä kakkossijasta.  

– Se taktiikka toimi ihan hyvin, mutta olin valitettavasti sen verran hapoilla ja horkka tuli sen verran läpi koko kropasta, etten pystynyt sen parempaan tänään. 

Kokonaissuorituksena sunnuntain kisa lämmitti Mäkäräistä. 

– Kyllä tämä nelossija tuntuu hiton hyvältä sen sprintin 56. sijan jälkeen. En jaksa jäädä tätä sen enempää murehtimaan, joululomalle ja harjoittelemaan suuntaava Mäkäräinen summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat