Kaikkonen: Eduskuntaryhmät koolle todennäköisesti ensi viikolla

Kaikkonen: Hallituksen ero paras ratkaisu näissä olosuhteissa 9:32
Video: Antti Kaikkonen kertoi tuntojaan hallituksen kaaduttua

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen aikoo kutsua eduskuntaryhmät koolle neuvottelemaan tilanteesta, johon on jouduttu sote-uudistuksen kaatumisen ja hallituksen eron jälkeen. Kaikkonen kertoi asiasta eduskunnassa keskustan ryhmäkokouksen jälkeen.

Kaikkonen sanoi, että kutsuu ryhmät koolle todennäköisesti ensi viikolla. Hän kertoi myös esittävänsä huomenna lauantaina ehdotuksensa etenemistavasta.

Presidentti Sauli Niinistö on pyytänyt, että hallitus jatkaisi toimitusministeristönä.

– Totta kai otamme tämän näkemyksen huomioon. Se tuntuu luontevimmalta vaihtoehdolta. Mutta palataan siihen tarkemmin huomenna ja ensi viikolla, Kaikkonen totesi.

– Tuntuisi viisaalta, että toimitusministeristönä mennään. Vaalit ovat niin lähellä, että tuntuu aika hankalalta muodostaa uutta hallitusta paria kolmea viikkoa varten.

Kaikkosen mukaan on perusteltua, että eduskunta jatkaa muiden lakiesitysten käsittelyä.

– Erityisen tärkeää on tiedustelulakien uudistaminen. Siinä on kysymys Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta. Ne on vietävä loppuun saakka, mutta toivottavasti myös mahdollisimman moni muu lakihanke, joka tässä talossa kesken on.

"Varmistus tuli tänä aamuna"

Kaikkonen kertoi saaneensa varmistuksen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen erosta tänä aamuna.

– Jonkin sanan olin vaihtanut Sipilän kanssa etukäteen ja tiesin, että hän asiaa pohtii. Mutta lopullinen varmistus tuli tänä aamuna, että näin todella on.

Keskustan ryhmäkokouksessa käytiin tänään tilanteesta vakava keskustelu, Kaikkonen kuvaili.

– Tämä oli vakava paikka ja vakava keskustelu.

Kaikkosen mukaan keskustan eduskuntaryhmässä ei keskusteltu tänään Sipilän jatkosta.

Vaalijuna puksuttaa

Hallituksen ero ei vaikuta eduskuntavaalien aikatauluun, kertoo oikeusministeriö tiedotteessaan. Eduskuntavaalit on määrä järjestää sunnuntaina 14. huhtikuuta.

Ennakkoäänestys on kotimaassa 3.–9. huhtikuuta ja ulkomailla 3.–6. huhtikuuta.

Presidentti Sauli Niinistö hyväksyi tänään pääministeri Juha Sipilän (kesk.) esittämän hallituksen eronpyynnön ja pyysi hallitusta jatkamaan toimitusministeristönä.


Lue myös:

    Uusimmat