Kaikkien aikojen oudoimmat popcornit? Kokeile kotona

Uusiseelantilainen viinivalmistaja on luonut oudon leffaherkun.

Ennen vanhaa elokuvateattereissa oli tarjolla ainoastaan perinteisiä suolattujaa popcorneja. Nykyään elokuvaherkuksi voi valita suolattujen popcornien lisäksi muun muassa currymausteella tai karamellilla höystettyjä makeita poppareita.

Uusiseelantilainen viinivalmistaja on kuitenkin päättänyt viedä klassisen leffaherkun askeleen pidemmälle. Viinintekijä Kim Crawford on nimittäin julkaissut viinissä uitetut popcornit. Elokuvaherkuttelijoille on tarjolla kaksi makua: valkoviinifaneille suunnattu Sauvignon Blanc Kettle ja punaviinin ystäville omistettu Pinot Noir Chocolate Drizzle. Viineillä maustetut popcornit on tarkoitus nauttia yhdessä viinin kanssa.

Tuotelanseerauksen yhteydessä Kim Crawford julkaisi myös viinipopcornien reseptit. Kokeile kotona punaviini-suklaapoppareita:

Punaviini-suklaapopcornit

2 rkl kasviöljyä
n. 0,8 dl popcorn-jyviä
n. 2 dl Pinot Noir -punaviiniä (Kim Crawford)
2 tl suolaamatonta voita
n. 1,2 dl laadukasta tummaa suklaarouhetta
suolaa maun mukaan

1. VALMISTA POPCORNIT

Kuumenna öljyä kannellisessa kattilassa noin 1 1/2 minuuttia keskilämmöllä. Lisää kolme popcorn-jyvää kuumaan öljyyn, laita kansi päälle ja ravistele kattilaa hieman. Kun kaksi popcorneista on poksahtanut, lisää loputkin jyvät kattilaan ja laita kansi päälle.Öljy on tällöin sopivan kuumaa.

Ravista kattilaa, jotta jyvät leviävät pohjalle tasaisesti. Ravistele kattilaa kerran minuutissa siihen asti, kunnes lähes kaikki jyvät ovat poksahtaneet. Popcornit ovat valmiita, kun poksahtelua kuuluu enää noin kerran kolmessa sekunnissa. Ota kattila pois levyltä ja siirrä popcornit foliolla peitettyyn vuokaan.

2. KEITÄ VIINI KOKOON

Lämmitä punaviiniä kattilassa täydellä teholla. Anna viinin kiehahtaa ja pienennä levy keskilämmölle. Anna porista noin 5 minuutia. Lisää voi ja anna sen sulaa viinin joukkoon samalla sekoittaen. Vähennä lämpö lähes minimiin ja jätä pannu/kattila liedelle.

3. VALMISTA SUKLAA

Laita suklaarouhe mikronkestävään astiaan ja kuumenna keskilämmöllä noin 45 sekuntia. Ota kulho mikrosta ja sekoita suklaa. Suklaa ei välttämättä ole vielä sulanutta. Lämmitä suklaata toiset 45 sekuntia mikrossa keskilämmöllä ja sekoita uudestaan. Anna jo sulaneiden suklaahippujen sulattaa loputkin suklaat.

Lisää 1 ruokalusikallinen viini-voisekoitusta suklaan joukkoon ja sekoita. Lisää loputkin viinit varovasti yhden ruokalusikallisen erissä suklaan joukkoon ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Suklaan ja viinin on molempien oltava niin lämpimiä, että suklaa pysyy sulana sekoitettaessa. Jos seos ei ole tarpeeksi sulaa, lämmitä sitä varovasti mikrossa 10 sekunnin jaksoissa.

4. YHDISTÄ AINEKSET JA NAUTI

Levitä suklaa-viiniseosta teelusikalla popcornien päälle. Mausta suolalla makusi mukaan. Anna seoksen jähmettyä popcornien päälle noin viiden minuutin ajan. Nauti yhdessä punaviinin kanssa!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja