Mainos

Kaikki valvontakamerakuvat tarkastettu tuloksetta – 11-vuotiaan tytön ryöstö Helsingin Rautatieasemalla yhä auki

Elokuussa Helsingin Rautatientorilla tapahtunut 11-vuotiaan tytön epäilty ryöstö ei ole toistaiseksi selvinnyt poliisitutkinnassa.

Tytön epäillään joutuneen ryöstön uhriksi sunnuntaina 6. elokuuta iltakahdeksan jälkeen. Tyttö kertoi vanhemmilleen ja myöhemmin poliisille, että epäilty tekijä tuli yllättäen hänen luokseen, potkaisi häntä vatsaan ja vei häneltä puhelimen.

Helsingin poliisilla ei ole toistaiseksi ketään epäiltyä tiedossa.

– Kaikki mahdolliset valvontakameratallenteet Rautatieasemalta ja sen ulkopuolelta on tarkastettu, mutta epäilty ei ole selvinnyt niistä. Teko tapahtui sellaisessa paikassa, jossa ei ole kameraa eli valitettavasti teko ei ole tallentunut mihinkään, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Halme.

Aiemmin poliisi kertoi MTV Uutisille, että teko on varmasti tallentunut kameroihin, koska Helsingin rautatieasemalla on niin paljon valvontakameroita. Tutkinnassa on kuitenkin selvinnyt, että sitä ei kameroissa näy.

– Vaikka Rautatieasema on niin yleinen paikka ja siellä on paljon kameroita, kameraa ei ole juuri siinä kohtaa, missä tyttö kertoo teon tapahtuneen.

Tytön kertomus on uskottava

Poliisi on kuulustellut tyttöä hänen huoltajansa kanssa. Tyttö on kertonut poliisille tarkan tapahtumapaikan ja teonkuvauksen. Poliisi ei epäile tytön kertomusta.

– Hänen kertomuksensa on täysin uskottava eikä se todellakaan vaikuta keksityltä. Hän on antanut tekijän tuntomerkit ja kellonajat. Tiedämme tapahtuma-ajan käytännössä minuutilleen, Halme kertoo.

Tyttö oli tapahtumahetkellä liikkeellä yksin. Ryöstön jälkeen hän matkusti Rautatientorilta bussilla kotiin, missä hän kertoi tapahtuneesta vanhemmilleen.

Tytön äiti kirjoitti tapahtuneesta tuoreeltaan Facebookiin, koska hän ihmetteli sitä, miksi kukaan sivullinen ei auttanut hänen lastaan.

– Tyttö on kertonut, että tekijä potkaisi häntä, mutta potku oli sen verran kevyt, että hänelle ei tullut siitä vammoja. Puhelin vietiin hänen kädestään, Halme kertoo.

Poliisin mukaan vastaavanlaisia ryöstöjä tapahtuu usein eivätkä kaikki tapaukset selviä. Poliisi uskoo kuitenkin, että tytön ryöstö voi selvitä, vaikka teko ei kameroihin tallentunutkaan.

– Asian selvittely on kesken ja on täysin mahdollista, että juttu selviää vielä. Teemme aktiivisia toimia tapauksen eteen koko ajan. Lisäselvitystä on saatavissa muualtakin kuin kameroista, Halme sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.