Vanhus surmattiin kotiinsa Mikkelissä – epäilty nuorimies ei ole puhunut teosta mitään: "Kaikki viittaa siihen, että oikea henkilö on kiinni"

Vanhuksen henkirikoksesta epäilty noin parikymppinen mies ei ole poliisin kuulusteluissa pukahtanut asiasta yhtään mitään.

Itä-Suomen poliisi jatkaa edelleen tutkintaa Mikkelin keskustassa joulukuun loppupuolella tapahtuneen epäillyn tapon parissa. Iäkäs nainen joutui omassa kodissaan surmatuksi, ja teosta epäillään noin parikymppistä miestä.

Poliisi pääsi miehen jäljille hyvin nopeasti, mutta se ei ole kertonut tarkemmin mikä tai mitkä tekijät johtivat miehen nopeaan kiinnijäämiseen.  

Erikoiseksi jutun se, että teolle ei ole löytynyt mitään selittävää tekijää. Mies on poliisin kuulusteluissa vaiennut asiasta täysin.

Miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa eikä hän tuntenut uhria entuudestaan. Myöskään päihteet tai taloudellinen motiivi eivät selitä tekoa. 

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Häkkinen kertoo MTV Uutisille, että epäilty on ollut yhteistyökykyinen ja kertonut asioista.

– Mutta tästä asiasta hän ei ole kertonut periaatteessa yhtään mitään.

Häkkinen sanoo, että mies on "yrittänyt jollain lailla tuoda ilmi tekoaan", mutta toistaiseksi selitystä asiaa ei olla saatu.

– Toki hänellä on oikeus olla kertomatta asiasta mitään.

Vanhuksen asuntoon ei murtauduttu

Häkkisen mukaan asiassa on tehty paljon teknistä tutkintaa.

– Kaikki näyttö pitää tulla poliisin toimenpiteiden puolelta, koska henkilö ei asiasta kerro. Niiden lausuntojen tuloksia odotetaan.

Tapausta tutkitaan tappona. Tekijä käytti uhrin tappamiseen fyysistä voimaa ja jotain välinettä, mutta ei kuitenkaan ampuma-asetta.

Henkirikos tapahtui yöllä. Poliisin mukaan uhrin asuntoon ei murtauduttu.

– Ovesta on menty, ei kuitenkaan murtautumalla.

Vaikka epäilty ei ole kuulusteluissa asiasta mitään kertonut, pitää poliisi tekijää varmana.

– Näillä tiedoilla mitä meillä on, viittaa kaikki siihen, että meillä on oikea henkilö kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat