Mainos

Kaikki päättyy aikanaan: Satoja rekkoja ja kuorma-autoja tuhonnutta siltaa korotetaan vihdoin

0:15
Autoilija pelastui varmalta kuolemalta väistämällä rekan viime hetkellä.

Lukemattomia YouTube-hittejä viimeisten 10 vuoden aikana tarjoillut silta ei ole enää entisensä. Korkeita ajoneuvoja tuhonnutta pohjoiscarolinalaista siltaa ollaan parhaillaan korottamassa.

Tölkinavaajaksikin kutsuttu rautatiesilta on tehnyt vuosien varrella pahaa jälkeä sadoille rekoille ja kuorma-autoille USA:n Pohjois-Carolinassa. YouTubessa tallenteita on julkaistu ainakin 200 erilaista.

Silta on muodostunut jo eräänlaiseksi internetkulttuurin helmeksi, ja sillä on jopa omat verkkosivut, johon on kerätty sillan uhreiksi joutuneista ajoneuvoista kuvattuja videoita.

77-vuotiasta siltaa ei voida varsinaisesti korottaa sanan varsinaisessa merkityksessä, koska silloin myös läheistä tasoristeystä olisi nostettava. Myöskään katua ei voida laskea, sillä viemäriverkosto kulkee vain 1,2 metriä maan alla.

Sen sijaan siltaa kannattelevia palkkeja tullaan ohentamaan. Operaatiolla ajoneuvoille saadaan parisenkymmentä senttiä lisää tilaa. Tällä hetkellä alta mahtuu ajamaan enintään 3,56 metriä korkea ajoneuvo.

Sillan syyksi onnettomuuksia ei voi tietenkään laittaa, sillä ajoneuvon kuljettajalla on aina lopullinen vastuu, ja matalasta sillasta varoitetaan erittäin selkeästi. Viranomaisilta alkavat kuitenkin keinot loppua autoilijoiden piittaamattomuuden edessä.

Törmäyksistä kuvatut videot ovat peräisin suurimmaksi osaksi viereisessä toimistossa työskentelevän Jürgen Hennin kamerasta. Hän on kuvannut niitä vuodesta 2008 lähtien.

Siltatyö on parhaillaan käynnissä, ja sen on määrä valmistua 5. marraskuuta. Tämän jälkeen uusia videoita sillan korkkaamista kuorma-autoista ei todennäköisesti saada enää ainakaan yhtä tiuhaan.

Katso alta maanantaina julkaistu video.

Lähde: CarThrottle, Durham Transportation Department

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja