Kaikki päättyy aikanaan: Satoja rekkoja ja kuorma-autoja tuhonnutta siltaa korotetaan vihdoin

Lukemattomia YouTube-hittejä viimeisten 10 vuoden aikana tarjoillut silta ei ole enää entisensä. Korkeita ajoneuvoja tuhonnutta pohjoiscarolinalaista siltaa ollaan parhaillaan korottamassa.

6.2.2020: MTV Uutiset sai langettavan päätöksen Julkisen sanan neuvostolta. Asiavirhe on korjattu tähän artikkeliin ja muutoksista on kerrottu tämän artikkelin lopussa asianmukaisesti. Koko päätöksen voit lukea tästä linkistä: MTV Uutisille langettava päätös Julkisen sanan neuvostolta

Tölkinavaajaksikin kutsuttu rautatiesilta on tehnyt vuosien varrella pahaa jälkeä sadoille rekoille ja kuorma-autoille USA:n Pohjois-Carolinassa. YouTubessa tallenteita on julkaistu ainakin 200 erilaista.

Silta on muodostunut jo eräänlaiseksi internetkulttuurin helmeksi, ja sillä on jopa omat verkkosivut, johon on kerätty sillan uhreiksi joutuneista ajoneuvoista kuvattuja videoita.

Siltaa tullaan korottamaan kahdeksalla tuumalla. Muuten katua voitaisiin laskea, mutta viemäriverkosto kulkee vain 1,2 metriä maan alla.

Sillan vanhoja palkkeja joko poistetaan tai vaihdetaan uusiin. Ajoneuvoille on tarkoituksena saada parisenkymmentä senttiä lisää tilaa. Tällä hetkellä alta mahtuu ajamaan enintään 3,56 metriä korkea ajoneuvo.

Sillan syyksi onnettomuuksia ei voi tietenkään laittaa, sillä ajoneuvon kuljettajalla on aina lopullinen vastuu, ja matalasta sillasta varoitetaan erittäin selkeästi. Viranomaisilta alkavat kuitenkin keinot loppua autoilijoiden piittaamattomuuden edessä.

Törmäyksistä kuvatut videot ovat peräisin suurimmaksi osaksi viereisessä toimistossa työskentelevän Jürgen Hennin kamerasta. Hän on kuvannut niitä vuodesta 2008 lähtien.

Siltatyö on parhaillaan käynnissä, ja sen on määrä valmistua 5. marraskuuta. Tämän jälkeen uusia videoita sillan korkkaamista kuorma-autoista ei todennäköisesti saada enää ainakaan yhtä tiuhaan.

Katso alta maanantaina julkaistu video.

Alla video operaatiosta.

Lähde: CarThrottle, The News & Observer, Durham Transportation Department

OIKAISU 14.1.2020 KLO 15.15: Korjattu aiemmin artikkelissa ollut virheellinen tieto sillan kannatinpalkkien ohentamisesta korkeampien ajoneuvojen alikulun mahdollistamiseksi. Siltaa korotettiin, eikä sen kannatinpalkkeja ohennettu, kuten CarThrottlen artikkelissa kerrottiin. Lisätty lähteeksi The News & Observerin artikkeli, jossa kerrotaan siltatyöstä CarThrottlen artikkelia tarkemmin. Lisätty myös video nosto-operaatiosta.

Lue myös:

    Uusimmat