Kaikki alkoi laukun heilutuksesta – 24-vuotias mies puukotettiin hengiltä Helsingissä, MTV tapahtumapaikalla poliisin kanssa

5:38
Näin tutkinnanjohtaja Jukka Larkio kommentoi Rautatientorin puukotusta MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Poliisi on kertonut lisätietoa Helsingin päärautatieasemalla maanantai-iltana tapahtuneesta taposta.

Päärautatieasemalla oli maanantai-iltana kymmenen hengen joukkotappelu, jonka yhteydessä puukotettiin yhtä miestä. Puukotuksen uhri, 24-vuotias mies, kuoli tapahtumapaikalle pian ensimmäisen poliisipartion saapumisen jälkeen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkion mukaan tilanteessa oli osallisena kaksi seuruetta, joista toisessa oli seitsemän ihmistä ja toisessa kolme.

– Yhdellä seitsemän hengen seurueessa oli pieni laukku, jota tämä heilutti hihnastaan. Ilmeisesti tämä laukun heiluttaminen ärsytti toisen seurueen jäseniä niin paljon, että siitä syntyi suukopua, Larkio kertoi MTV Uutiset Livessä.

Larkion mukaan porukka käveli asemalta kohti laitureita 1 ja 2. Näiden laitureiden lähellä sijaitsee alikulkutunneli, jonka suuaukon edessä uhria lyötiin teräaseella. Larkion mukaan epäillyt tekijät ovat alaikäisiä. Pääosin tilanteeseen osallistuneet henkilöt olivat maahanmuuttajataustaisia ja seurueiden jäsenet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Epäillyistä tekijöistä kuusi otettiin kiinni Malmilla ja yksi myöhemmin muualta. He ovat edelleen kiinniotettuina.  

Larkion mukaan tapaus on jatkumoa sille kehitykselle, jota viime vuosina on esiintynyt.

– Erityisesti maahanmuuttajataustaisen keskuudessa teräaseen käyttökynnys on varsin matala verrattuna kantasuomalaisiin. Nyt kyse ei ollut nuorisojengiväkivallasta, mutta selvää on, että nuoriso on alkanut jengiytymään.  

Poliisi pyytää tapahtuneesta silminnäkijähavaintoja sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja