Alaikäiselle pojalle tapposyyte Helsingin rautatieaseman veriteosta: 24-vuotias mies kuoli puukotuksessa

Mies puukotettiin kuoliaaksi päärautatieasemalla eilen illalla – tutkinnanjohtaja kuvailee rikospaikalla, mitä tilanteessa tapahtui 5:38
Näin tutkinnanjohtaja Jukka Larkio kommentoi Rautatientorin puukotusta MTV Uutiset Liven haastattelussa pian rikostutkinnan alettua

Syyttäjä on nostanut syytteen taposta, joka tapahtui Helsingin päärautatieasemalla maanantaina 19. huhtikuuta. Asiaa käsitellään käräjillä heinäkuussa.

Syyttäjä kertoo tiedotteessaan, että tapposyyte on nostettu yhtä alaikäistä poikaa vastaan. Poliisi tiedotti huhtikuussa, että epäilty on 16-vuotias.

Samaan rikokseen liittyen on nostettu syytteet kahta muuta nuorta henkilöä vastaan pahoinpitelystä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Haastehakemukset on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen, jossa asian pääkäsittely aloitetaan 1. heinäkuuta.

Tällainen tilanne väkivallantekoa edelsi

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio kertoi MTV Uutisille pian tapauksen jälkeen, että puukotusta edeltäneessä tilanteessa oli osallisena kaksi seuruetta, joista toisessa oli seitsemän ihmistä ja toisessa kolme.

– Yhdellä seitsemän hengen seurueessa oli pieni laukku, jota tämä heilutti hihnastaan. Ilmeisesti tämä laukun heiluttaminen ärsytti toisen seurueen jäseniä niin paljon, että siitä syntyi suukopua, Larkio kertoi haastattelussa.

Larkion mukaan porukka käveli asemalta kohti junalaitureita 1 ja 2. Näiden laitureiden lähellä sijaitsee alikulkutunneli, jonka suuaukon edessä uhria lyötiin teräaseella.

Pääosin tilanteeseen osallistuneet henkilöt olivat maahanmuuttajataustaisia, ja seurueiden jäsenet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Katso tutkinnanjohtajan koko haastattelu yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat