Tällainen tilanne Helsingin rautatieaseman epäiltyä tappoa edelsi: Nuorisojoukko ajautui uhrin seurueen kanssa "mitättömään suukopuun"

Helsingin poliisilla on alustava käsitys siitä, millainen tilanne 24-vuotiaan miehen puukotusta edelsi päärautatieasemalla maanantaina illalla. Epäiltyjen kuulustelut olivat tiistaina puolenpäivän aikaan alkamassa.

Tutkinnanjohtaja Jukka Larkion mukaan noin kymmenhenkisellle nuorisoporukalle oli tullut suukopua kolmihenkisen toisen seurueen kanssa jo sisällä asemahallissa, ratapihan puoleisten pääovien edustalla. 

– Motiivista ei ole vielä tietoa. Siinä oli alkanut jonkinlainen mitätön suukopu, ja tämä isompi seurue oli liittynyt kolmen hengen seurueeseen, johon uhrikin kuului, Larkio sanoo.

Nuorisoporukassa oli Larkion mukaan sekä tyttöjä että poikia, joista ainakin osa on alaikäisiä.

Suukovun tuoksinassa seurueet olivat jatkaneet matkaa katetulla ratapiha-alueella Kaisaniemen puoleisia laitimmaisia raiteita 1 ja 2 kohti. Tilanne oli poliisin mukaan eskaloitunut pahoinpitelyksi, jonka yhteydessä 24-vuotiasta miestä oli puukotettu.

Uhrin seurue jäi apuun

Epäilty henkirikos tapahtui noin puoli yhdeksän aikaan illalla. Uhri kuoli saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalle.

– Hänen seurueeseensa kuuluneet henkilöt jäivät siihen häntä auttamaan, ja myös poliisit olivat paikalla nopeasti. Paikalle jääneet olivat huomanneet, että epäillyt olivat nousseet lähijunaan. Heidät löydettiin sitten Malmilta, Larkio sanoo.

Malmin asema sijaitsee reilut 10 kilometriä päärautatieasemalta kohti pohjoista.

Larkion mukaan poliisin tutkinta keskittyy nyt ensisijaisesti tappoon, mutta rikosnimikkeet todennäköisesti täsmentyvät tutkinnan edetessä.

Mukaan voi tulla esimerkiksi pahoinpitelyn rikosnimikkeitä, Larkio arvioi.

Kuulustelut alkamassa

Tutkinnanjohtaja ei vielä täsmennä, kuinka montaa henkilöä taposta kaikkiaan epäillään.

– Kuulustelut ovat vasta alkamassa, joten en toistaiseksi täsmennä tätä tarkemmin. Rooleja vasta selvitellään, Larkio sanoo. 

Poliisi ei vielä ota kantaa siihen, onko epäilty tekoväline virkavallan hallussa. Larkio huomauttaa, että erilaisten astaloiden mukana kuljettaminen ja niiden käyttäminen tuntuu poliisin tekemien havaintojen mukaan olevan nykyisin varsin herkässä etenkin ulkomaalaistaustaisten nuorten keskuudessa.

Poliisi on ilmaissut asiasta huolensa aiemminkin, muun muassa viime vuoden lopulla.

Poliisi pyysi tiistaina keskipäivällä julkaisemassaan tiedotteessa vihjeitä epäillyn henkirikoksen mahdollisesti nähneiltä silminnäkijöiltä.

– Toistaiseksi emme ole saaneet ulkopuolisilta ilmoituksia havainnoista, Larkio kertoi MTV Uutisille noin kello 12.15 aikaan tiistaina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja