Kahvi ei ole ainoa pahe – tätäkin suomalaiset ahmivat Euroopan ennätystahtiin

Suomalaiset ovat Euroopan kovin jäätelökansa.

Kaikkihan sen tietävät: suomalaisille maistuu kahvi ja maassamme nautitaan tätä kofeiinipitoista juomaa Euroopan ennätystahtiin, jopa 12 kiloa vuodessa henkeä kohden. Lämpimän kahvikupposen rinnalle nousee kuitenkin myös toinen suosikkiherkku, joiden syömisessä olemme Euroopan mestareita. Suomi on nimittäin myös eurooppalaisen jäätelönkulutuksen kärkimaa. Suomalaiset syövät jäätelöä vuodessa noin 13 litraa henkeä kohden ja jopa 97 prosenttia suomalaisista kertoo pitävänsä jäätelöstä. Maailmanlaajuisesti olemme jäätelönkulutustilastoissa kolmossijalla.

Hurja päivittäinen myynti

Suomessa nautitaan jäätelöstä ympäri vuoden kylmästä ilmastosta huolimatta. Jäätelö ei ole suomalaisille juhlaherkku, vaan sitä syödään hyvillä mielin myös arkena. Kesällä kuluu irtojäätelöä ja tuutteja, talvella suomalaiset siirtyvät ostamaan pakastealtaista kotipakkauksia. Suomen Nestlén mukaan suomalaiset ostavatkin päivittäin yhteensä jopa 50 000 niin sanottua tiiliskiveä eli litran kotipakkausta.

Suomalaisten hypermarkettien pakastealtaat saattavatkin olla eurooppalaisille turisteille melkoinen nähtävyys. Missään muualla Euroopassa jäätelön vähittäiskauppa ei ole yhtä suurta kuin meillä.

Jäätelöiden suosikkimaut – Suomella oma erikoisuus

Minkälainen jäätelö suomalaisille sitten maistuu? Jos makumaailmaa lähdetään perkaamaan, löytyy ainakin kesän irtojäätelöistä selkeitä suosikkeja. Myyntitilastojen kärjessä komeilevat vuodesta toiseen samat perusmaut ja suomalaisten voidaankin todeta olevan melko konservatiivisia jäätelömaun suhteen.

Suomen Nestlén tuotekehityspäällikkö Marja Finskan mukaan vanilja, mansikka ja suklaa ovat aina ne isoimmat ja suosituimmat maut jäätelöissä. Neljänneksi perusmauksi voimme kuitenkin laskea myös lakritsin tai salmiakin. Se on Suomen oma erikoisuus, joka ei Finskan mukaan yleensä ulkomaisia vieraita sytytä.

Irtojäätelömauista suosikiksi nousee vuodesta toiseen myös mango-meloni.

Lähde: Nestlé

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja