Mainos

Kahta turvapaikanhakijaa epäillään taposta – Otanmäen vastaanottokeskuksessa nostettu valmiutta

1:26

Otanmäen vastaanottokeskuksessa nostettiin valmiustasoa turvapaikanhakijoihin kohdistuvien tappoepäilyjen vuoksi, kertoo Maahanmuuttoviraston (Migri) vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvainen.

– Valmiuden nosto tarkoittaa sitä, että poikkeavassa tilanteessa henkilöstö on herkemmällä korvalla ja silmällä liikkeellä, seuraten tilanteita paremmin, Kuuluvainen kertoo.

Tarvittaessa uhkatilanteiden varalle voidaan myös lisätä vartiointia sekä tehostaa poliisiyhteistyötä.

Kuuluvainen kuvailee tapausta todella traagiseksi ja poikkeavaksi tilanteeksi. Valtakunnallisesti Migri ei silti näe tarpeelliseksi ohjeistaa vastaanottokeskuksia uudestaan, jos ei ole erityisiä epäilyjä tai mahdollisuutta riski- tai kriisitilanteeseen.

– Ei tämän yksittäisen – todella valitettavan – tapauksen vuoksi koko valtakunnan tasolla anneta mitään ohjeistusta, Kuuluvainen toteaa.

Hänen mukaansa ei ollut merkkejä siitä, että tapahtumiin olisi voitu vastaanottokeskuksen toimin ennakolta ennakoida tai vaikuttaa.

– Tarkemmin ei tiedetä, mitä on tapahtunut ja mitkä ovat teon motiiveja, ne on poliisin selvitettävä. Toivottavasti asiat selviävät pian, hän toteaa.

Kuuluvainen oli myös puhelinyhteydessä Otanmäen vastaanottokeskukseen päivällä. Hänen tietonsa mukaan asiaa on käyty läpi niin henkilöstön kuin asukkaiden kesken.

– Tapaus yllätti henkilöstön, koska ollut tasaista ja rauhallista. Asiaa on käsitelty ja yhteistyöstä poliisin kanssa sovittu. Ei ole ymmärtääkseni asukkaidenkaan taholta tullut viestiä, että olisi sisällä mitään isompaa ongelmaa.

Kuuluvainen kuitenkin toteaa, että tapahtuneet voivat jatkossa poikia uusia varautumista vaativia riskejä, myös vastaanottokeskuksen ulkoapäin. 

Otanmäen vastaanottokeskuksesta ei haluttu tässä vaiheessa kommentoida tapausta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.