Kahta 16-vuotiasta poikaa syytetään Vallilassa tapahtuneesta epäillystä taposta – toista poikaa syytetään muistakin vakavista rikoksista

1:28
Helsingin Vallilassa tapahtuneesta henkirikoksesta epäillyllä 16-vuotiaalla aiempaa rikostaustaa - epäillään tapon yrityksestä Tampereella kuukautta aiemmin

Kahta 16-vuotiasta syytetään Vallilassa viime lokakuun lopussa tapahtuneesta epäillystä taposta ja törkeästä ryöstöstä, tiedottaa syyttäjä.

Rikos tapahtui  31. lokakuuta Helsingin Vallilassa Alepa-kaupan edustalla. 19-vuotias mies puukotettiin hengiltä Vallilan Alepan lähistöllä myöhään lauantaina. Häneen kerrotaan kohdistetun myös muuta väkivaltaa. Uhri vietiin sairaalaan nopeasti, mutta hän kuoli siellä vammoihinsa.

Epäillyt saatiin kiinni seuraavana päivänä. Aiemmin tiedotettiin, että teosta epäillään lisäksi yhä 14-vuotiasta poikaa. Hän ei ikänsä vuoksi ole asiassa rikosoikeudellisessa vastuussa.

Teon taustalla olivat tiettävästi laittomat aineet.

Myös syytteitä muista tapauksista

Toista pojista syytetään myös Tampereen Kaukajärven kaupunginosan tapon yrityksestä lokakuun alussa. Tapauksessa pojan syytetään puukottaneen sivullista keski-ikäistä miestä vatsaan.

Syyttäjä kertoo, että se on nostanut syytteen myös tästä tapon yrityksestä, törkeästä ryöstön yrityksestä, kotirauhan rikkomisesta, näpistyksestä ja liikennerikoksista. Teot tapahtuivat Tampereella ja Loimaalla. Syyte on nostettu 16-vuotiaan lisäksi kahta 15-vuotiasta vastaan.

Syyttäjä kertoo nostaneensa syytteen näiden lisäksi myös 17. toukokuuta tapahtuneesta ryöstöstä, josta syytetään kahta 16-vuotiasta. Toinen 16-vuotiaista on sama poika, joka on epäiltynä myös kahdessä yllä mainitussa kokonaisuudessa.

Oikeudenkäynnin pääkäsittely on luvassa tammikuun lopussa Helsingin käräjäoikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja