Mainos

Kahden lapsensa äidin murhannut mies pääsee vapaaksi – istuu elinkautista vankeutta runsaat 14 vuotta

1:58

Helsingin hovioikeus päästää elinkautiseen vankeuteen tuomitun miehen ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden joulukuussa. Hovioikeus antoi päätöksensä tänään.

Katso yllä olevalta videolta uutisjuttu siitä, että elinkautiseen vankeuteen tuomitut uusivat rikoksia vähemmän kuin muut.

Mies murhasi kahden lapsensa äidin lyömällä naista puukolla ylävartaloon. Mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen, jota hän on istunut tähän mennessä 13 vuotta ja kaksi kuukautta.

Hovioikeus katsoi, että miehen vapauttamista puolsi hänen rangaistusajan suunnitelmansa onnistuminen sekä hyvin sujunut aika avolaitoksessa ja siviilityössä.

Vapauttamista puolsi myös se, että miehellä on perhe ja koti, minne palata siviilielämässä.

Vapautuu ensi vuonna

Hovioikeuden käytettävissä oli hakemuksen ja Rikosseuraamuslaitoksen lausunnon lisäksi muun muassa vankilan ja Psykiatrisen vankisairaalan lausunto. Rikosseuraamuslaitos puolsi miehen vapauttamista.

Miestä kuultiin hovioikeudessa järjestetyssä suullisessa käsittelyssä.

Vapauttamista vastaan puhuivat hakijan elinkautiseen vankeusrangaistukseen johtanut teko ja eräät hänen vankeusaikaiseen käytökseensä liittyvät seikat. Niille ei kuitenkaan ajan kulumisen ja hakijan ryhdistäytymisen vuoksi voitu antaa ratkaisevaa painoarvoa vapauttamisharkinnassa.

Mies vapautuu elinkautisesta vankeudesta ehdonalaiseen vapauteen 2. joulukuuta 2019, jolloin hän on ollut vankilassa noin 14 vuotta ja neljä kuukautta.

Miehen ehdonalaisen vapauden koeaika ja jäännösrangaistus ovat kolme vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.