Kahdeksan vuotta äitinsä murhan suunnittelemisesta istunut Gypsy Rose Blanchard erosi puolisostaan vain kolme kuukautta vapautumisensa jälkeen

Gypsy Rose Blanchard ja Ryan Scott Anderson ovat eronneet vain kolme kuukautta Gypsy Rosen vapautumisen jälkeen.

Joulukuussa vankilasta vapautunut Gypsy Rose Blanchard, 32, ja hänen puolisonsa Ryan Scott Anderson ovat eronneet. People-lehden mukaan Gypsy Rose kertoo avioerosta yksityisellä Facebook-tilillään.

– Ihmiset ovat kysyneet, mitä elämässäni tapahtuu. Valitettavasti mieheni ja minä käymme läpi eroa, ja muutin vanhempieni luokse. Perheeni ja ystäväni tukevat minua pääsemään tämän yli. Opettelen kuuntelemaan sydäntäni. Juuri nyt tarvitsen aikaa antaakseni itseni löytää kuka olen, Gypsy Rosen Facebook-päivityksessä lukee Peoplen mukaan.

Gypsy Rose ja hänen miehensä vihittiin avioliittoon vankilassa järjestetyssä seremoniassa heinäkuussa 2022. Pari julkisti erouutisensa vain kolme kuukautta sen jälkeen, kun Gypsy Rose vapautui Missourin osavaltiossa sijaitsevasta Chillicothe Correctional Center -vankilasta ehdonalaiseen.

Gypsy Rose tuomittiin äitinsä Clauddine "Dee Dee" Blanchardin murhan suunnittelemisesta kymmenen vuoden vankeuteen vuonna 2016. Hän istui tuomiostaan kahdeksan vuotta vankilassa.

Gypsy Rose ja hänen silloinen poikaystävänsä Nicholas Godejohn pidätettiin vuonna 2015 epäiltynä Dee Dee Blanchardin murhasta. Dee Dee löydettiin puukotettuna hänen ja Gypsy Rosen kotoa Missourin Springfieldissä.

Tapaus järkytti monia muun muassa sen takia, että perheen läheisetkin olivat siinä uskossa, että Gypsy Rose olisi ollut sekä fyysisesti että henkisesti vammainen ja hänellä olisi ollut useita eri sairauksia. Gypsy Rosen muun muassa luultiin sairastavan parantumatonta syöpää ja kärsivän lihasdystrofiasta, näkö- ja kuulovaurioista sekä kohtauksista.

Myöhemmin selvisi, että Dee Dee Blanchard oli pakottanut lapsensa teeskentelemään jo varhaisesta iästä asti vammaisuuttaan saadakseen osakseen myötätuntoa, työkyvyttömyyskorvauksia sekä lahjoituksia useilta hyväntekeväisyysjärjestöiltä. Dee Dee Blanchard oli muun muassa valehdellut tyttärensä iän ja väittänyt tämän olleen teini-ikäinen jonka kognitiiviset kyvyt olisivat jääneet 7-vuotiaan tasolle.

Gypsy Rose käytti pyörätuolia ja häntä ruokittiin syöttöletkulla. Lisäksi hän joutui ABC Newsin mukaan useisiin leikkauksiin, joita pidettiin myöhemmin tarpeettomina.

Dee Dee Blanchard valehteli myös tyttärelleen tämän terveydentilasta ja lääkitsi tätä vuosikausia turhaan. Lopulta Gypsy Rose Blanchard suunnitteli äitinsä murhan yhdessä silloisen, netissä tapaamansa poikaystävänsä Nicholas Godejohnin kanssa, joka suoritti Dee Dee Blanchardin raa'an puukotuksen.

Gypsy Rose Blanchard hyväksyi syytesopimuksen toisen asteen murhasta ja hänet tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankilaan vuonna 2016. Godejohn tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen ilman mahdollisuutta päästä ehdonalaiseen. 

Gypsy Rose on kertonut äitinsä pitäneen hänet heikkona, eristäytyneenä ja riippuvaisena itsestään. Hänen mukaansa äidistä tuli entistä kontrolloivampi mitä vanhemmaksi Gypsy Rose kasvoi.

– Hän kahlitsi minut fyysisesti sänkyyn, laittoi kelloja oviin ja sanoi kaikille, joihin olisin luultavasti luottanut, että kävin läpi vaihetta ja käski kertomaan hänelle, jos puuhastelin jotain hänen selkänsä takana, Gypsy Rose kertoi ABC Newsille vuonna 2017.

Samassa haastattelussa Gypsy Rose kertoi tunteneensa olonsa vapaammaksi vankilassa kuin hän ikinä tunsi äitinsä kanssa eläessään.

Dee Dee Blanchardin on kerrottu sairastaneen välillistä Münchausenin oireyhtymää, josta kärsivä ihminen keksii, liioittelee tai aiheuttaa lääketieteellisiä tai psykologisia sairauksia läheiselleen. 

Lue myös:

    Uusimmat