Kahdeksalla kysymyksellä eroon turhasta tavarasta

”Ihan kiva, tätähän voisi, jos mä nyt vielä…” Kuka kehtaa myöntää, että on tullut ostettua jotain täysin tarpeetonta, joka lojuu yhä käyttämättömänä?

Harva meistä uskaltaa tai haluaa myöntää ostaneensa jotain, jota ei ole tullut juuri koskaan käytettyä. Silti siitä pidetään kynsi ja hampain kiinni. Miksi ihmeessä?

Näillä kahdeksalla kysymyksellä pääset eroon turhasta tavarasta.

1. Käytinkö tätä viime vuonna? Jos vastaus on ei, heitä tuote pois.

2. Jos olisin ostoksilla juuri nyt, ostaisinko tämän? Jos nykyinen sinäsi ei ostaisi sitä, miksi edes haluat säilyttää sen?

3. Onko ainoa syy tuotteen pitämiseen se, etten tahdo ”heittää rahaa pois”? Ajattele asiaa näin päin: Tuhlasit rahaa jo silloin, kun ostit tuotteen, jota et käytä.

4. Pidänkö tuotteesta kiinni vain tunneperäisin syin? Ole tiukka ja pidä vain pari säilytettävää tuotetta muistojen laatikossa. Ota muista kuva ja luovu niistä, heti.

5. Onko minulla jo tuote, joka ajaa saman asian? Jos vastaus on kyllä, luovu toisesta.

6. Aionko oikeasti käyttää tätä joskus? Siis oikeasti. Aikuisten oikeasti. Jos sinulla on oikeasti selkeä suunnitelma ottaa tuote joskus käyttöön, pidä siitä kiinni. Jos et olekaan käyttänyt sitä sovitusti, heitä se pois.

7. Sopiiko tuote kotiini? Saatat rakastaa tuotetta, mutta sopiiko se oikeasti sinulle? Mieti tarkkaan mitä säilytät, tilaa on vain rajoitetusti.

8. Rikkinäinen tuote, jonka korjaan kädenkäänteessä? Miksi et korjaisi sitä heti? Jos se on yhä rikki kahden viikon jälkeen, päästä se vapaaksi.

Muistojen paikka on mielessä, ei esillä, muistuttaa Hullut hamstraajat.

Lue myös:

    Uusimmat