Kadonneen jäljillä -Marke: Isä tapasi poikansa ennen kuolemaa

Kadonneen jäljillä -sarjan viime jaksossa Marke Alaruikka etsi Norjasta pikkuveljeään Arvidia. Mitä Markelle kuuluu nyt?

Marke Alaruikka löysi pikkuveljensä Arvidin Kadonneen jäljillä -ohjelman viime jaksossa. Norjan jylhissä maisemissa Arvidia etsinyt Marke on iloinen siitä, että veli löytyi. Jo muutamaa vuotta aiemmin Marke oli luvannut Alzheimerin tautia sairastavalle isälleen, että tämä saisi vielä tavata poikansa. Toive toteutui.

Marke kertoo olevansa edelleen tiiviisti yhteydessä veljeensä.

– Arvid on täällä parhaillaankin kylässä, onkohan tämä viides vai kuudes kerta, Marke kertoo puhelimitse.

– Oli minulle suuri helpotus, että Arvid ehti nähdä isän, ja että isäkin pystyi kommunikoimaan hänen kanssaan. Isämme menehtyi helmikuussa.

Arvidin löytyminen on ollut koko Marken perheelle iloinen asia. Marke kertoo lastensa kyselevän usein enonsa perään. 

– Hän on erittäin empaattinen ja ihmisläheinen. Meissä on yllättävän paljon samaa, vaikka kielimuuri hieman vaikeuttaakin keskusteluja. Lapset puhuvat Arvidin kanssa englantia. 

Matka Norjaan haaveissa

Marke pääsi tapaamaan etsintämatkalla myös Arvidin äidin, Livin, jota hän ei ollut nähnyt yli kolmeenkymmeneen vuoteen.

– Se oli ihanaa. Tuntui, ettei hän ollut muuttunut lainkaan. Myös Arvidin tapaaminen tuntui siltä, kuin vuodet olisi pyyhitty pois. Tuntui kuin olisimme aina olleet yhdessä. Oli todella miellyttävää kuulla, ettei kaipaus ollut ollut yksipuolista.

– Toiveissa olisi, että pääsisin Norjaan tapaamaan Liviä. Siellä on uskomattomat maisemat, enkä yhtään ihmettele, että isäni viihtyi siellä.

Marke sanoo, että kulunut vuosi on opettanut hänelle ja veljelleen paljon. Palat tuntuvat loksahtaneen kohdalleen.   

– Mietin vuosikaudet, miten hänen elämänsä on mennyt ja miten hän on pärjännyt. Se on nyt päättynyt. Tärkeintä on, että löysimme toisemme lopulta. 

Lue myös:

    Uusimmat