Kadonneen jäljillä -Ann-Nina: Veljeni on sielunkumppanini

Kadonneen jäljillä -ohjelman viime jaksossa Ann-Nina Maksimainen etsi sisaruksiaan Kreikasta. Mitä Ann-Ninalle kuuluu nyt?

Ann-Nina Maksimainen ei koskaan ehtinyt tuntea kreikkalaista isäänsä. Äitinsä menehdyttyä hän lähti etsimään isää, mutta sai surukseen kuulla tämänkin kuolleen. Ann-Nina sai kuitenkin tietää, että hänellä on isänsä puolelta sisko ja veli. Näitä sisaruksia hän lähti etsimään Kadonneen jäljillä -sarjan viime jaksossa.

Matkalta löytyivät molemmat sisarukset, ja Ann-Nina pääsi tapaamaan myös sisarustensa äitiä. 

– Olemme pitäneet yhteyttä matkan jälkeen, ja mikä hauskaa, äitipuoli tuntuu minulle todella läheiseltä, vaikkei hän minulle varsinaista sukua olekaan.

– Hän on aina huolissaan minusta ja perheestäni, mutta valitettavasti hän puhuu niin vähän englantia, että puhelimella soittaminen on hankalaa. Soitin hänelle kyllä jouluna. Hän oli aivan innoissaan, ja yritimme jotain höpötellä siinä. Yleensä lähetämme kortteja.

Kreikassa asuvaan siskoonsa ja Bulgariassa asuvaan veljeensä Ann-Nina pitää yhteyttä sähköpostitse. Hän on ehtinyt vierailla molempien luona ohjelman kuvausten jälkeen.

Siskonsa luokse Ann-Nina matkusti perheineen viime kesänä.

– Menemme Kreikkaan taas kesällä. On ollut ihana nähdä, miten 19-vuotias poikanikin on ihan innoissaan Kreikan-sukulaisistaan ja lähtee mielellään mukaan reissuun.

Bulgariassa Ann-Nina kävi syksyllä kahdestaan miehensä kanssa. Siellä he viettivät aikaa Ann-Ninan veljen ja tämän avopuolison kanssa. 

– Veli näytti minulle isän lapsuudenpiirustuksia ja dokumentteja isän merikapteeniajoilta. Hän sanoi, että minun löytäminen oli hänelle kuin pala isästä olisi tullut takaisin.  Veli tuntuu minulle sielunkumppanilta, ja miehenikin tuli hänen kanssaan loistavasti juttuun. 

Salaisuuksien vyyhti paljastui


Ann-Nina sanoo Kadonneen jäljillä -matkan olleen henkisesti elämänsä raskaimpia reissuja. 

– Mutta matkalla purkautui myös se, että olin koko elämäni elänyt ilman sisaruksia, ja yhtäkkiä he löytyivätkin. Oloni oli todella vahva ja voimaantunut, kun palasin kotiin.

Ann-Nina sanoo arvostavansa suuresti sisarustensa ja äitipuolensa suhtautumista häneen. 

– Jos sisarusteni tapaaminen oli minulle rankkaa, niin vielä rankempaa se oli heille, koska he eivät tienneet olemassaolostani. Vanhemmat sukulaiset tiesivät kyllä, mutta äitipuolelleni kukaan ei ollut koskaan hiiskahtanut mitään.

– Olen iloinen, että sisarukseni ja äitipuoleni ymmärsivät, ettei salailu ollut minun vikani. Olen todella kiitollinen siitä, miten avosylin he ottivat minut vastaan.  


Kadonneen jäljillä MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.05



Lue myös:

    Uusimmat