Kadonneeksi ilmoitettu alaikäinen pahoinpiteli poliisin – yllättävä hyökkäys tallentui valvontakameraan

Kadonneeksi ilmoitettu alaikäinen pahoinpiteli poliisin Päijät-Hämeessä viime syksynä. Nuorukainen tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen, eikä hovioikeus ottanut asiaa käsiteltäväkseen.

Tuomioon johtaneet tapahtumat saivat alkunsa viime lokakuussa, kun vanhemmat ilmoittivat alle 18-vuotiaan poikansa kadonneeksi ja poliisi löysi tämän sattumalta eräästä ravintolasta toisen tehtävän yhteydessä.

Nuorukainen otettiin kiinni, ja vanhemmat kutsuttiin paikalle. Nuorta miestä oltiin jo luovuttamassa takaisin vanhempiensa huostaan, mutta tilanne sai ikävän käänteen.

Oikeudessa todisteena katsotun valvontakameravideon perusteella suurikokoinen ja riskin oloinen nuorukainen oli ottanut yllättäen nopean ja pitkähkön askeleen kohti yhtä poliiseista ja lyönyt tätä nyrkillä oikeaan poskeen.

Poliisin itsensä mukaan isku oli kopsahtanut niin, että hän näki tähtiä.

Nuorukainen kertoi oikeudessa, että hän oli ollut ärtynyt siitä, että hänet oli "retuutettu" baarista ulos, vaikka hän olisi halunnut vielä istua siellä ja juoda vettä. Hän oli kokenut, että joku poliiseista oli "kettuillut" hänelle.

Nuori mies selitti käytöstään aiemmin myös poliisikuulusteluissa:

– Mua alko vituttaan, kun yks poliisi piti mua koko ajan voimakkaalla otteella, vaikka en ollut lähdössä minnekkään. Pyysin sitä päästään irti mutta se sano, että ei onnistu. Sit me lähettiin ulos ja se yks poliisi oli hyvin ylimielinen, sellanen ***** ******** ****** (kirosanoja). Vaikka se ei sanonut mitään niin siitä huoku sellainen ylimielisyys. Sitten mä tirvasin sitä siinä, tuomioon on kirjattu miehen kertoneen. 

60 päivää ehdollista

Päijät-Hämeen käräjäoikeus katsoi, että nuorukainen syyllistyi tilanteessa virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen nuorena henkilönä sekä pahoinpitelyyn nuorena henkilönä.

Rangaistukseksi määrättiin 60 päivää ehdollista vankeutta. Lisäksi nuorukainen tuomittiin valvontaan vuoden ja kolmen kuukauden ajaksi.

Pahoinpitelyn uhriksi joutuneelle poliisille nuorukainen joutuu maksamaan 200 euron korvaukset kivusta ja särystä. Oikeuden mukaan lyönnistä koitui poliisille viisi päivää kestänyttä voimakasta särkyä sekä mustelma.

Nuorukainen yritti valittaa tuomiostaan Itä-Suomen hovioikeuteen, mutta se ei myöntänyt asiassa jatkokäsittelylupaa.

Lue myös:

    Uusimmat