"Kaatokännissä" kesken MM-kisojen – Ronnie O'Sullivanin tyrmännyt snookertaituri hätkähdyttää paljastuksillaan

Snookerin MM-kisoissa sensaatioon yltänyt Luca Brecel on hämmästyttänyt valmistautumisellaan ja käytöksellään lajin ykkösturnauksen ympärillä. 

Belgialaisen meno MM-näyttämöllä on ollut huimaa, sillä hän on lyönyt jo Ricky Waldenin, kolminkertaisen maailmanmestarin Mark Williamsin sekä toisen multimestarin O'Sullivanin. 

Ennen tätä vuotta Brecel, 28, ei ollut voittanut otteluakaan Crucible-teatterissa viidellä yrittämällä. 

Hän hämmästytti turnauksen alla kertomalla, ettei hän ollut käynyt harjoituspöydällä viikkoihin. 

– Kävin vain ulkona juhlimassa, valvoin aamutunneille pelaten konsolipelejä sekä juoden alkoholia, enkä harjoitellut, Brecel paljasti BBC:lle. 

Sama on jatkunut turnauksen aikana. Otteluiden välissä Brecel on ajanut Sheffieldistä kotiinsa Belgiaan.  

– Kun voitin Mark Williamsin, lähdin ajamaan kotiin ja olin perillä aamuseitsemältä. Samana päivänä lähdin ulos ja olin juhlimassa aamuviiteen, aivan kaatokännissä. Seuraavana päivänä jouduin ajamaan takaisin (Sheffieldiin), joten valmistautuminen on ollut täysin erilaista. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Brecel ei pelkää kritiikkiä, sillä hän on jakanut tunnelmia yöllisistä reissuistaan sosiaaliseen mediaan. 

– En välitä siitä, mitä ihmiset ajattelevat. Joku sanoi minulle, että "nyt sinun on parempi voittaa, kun kävit juhlimassa". 

Brecel kohtaa välierässä vielä suuremman yllättäjän, 20-vuotiaan kiinalaisdebytantin Si Jiahuin. Toisessa semifinaalissa iskevät yhteen turnauksen suosikkeihin lukeutuvat englantilainen Mark Selby ja pohjoisirlantilainen Mark Allen.  

Snookerin MM-kisojen välierät:

(suluissa pelaajan asema MM-rankingissa)

Luca Brecel (9) – Si Jiahui (74)

Mark Allen (3) – Mark Selby (2)   

Välierät pelataan torstain, perjantain ja lauantain aikana. Loppuottelupaikka irtoaa 17 erävoitolla. Finaali käydään sunnuntaina ja maanantaina.

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat