Kaarle Kustaa huolestui – antoi vinkkejä lastenhoitoon

Lasten kasvatuksesta nyky-yhteiskunnasta huolestunut Ruotsin kuningas jakoi neuvoja vanhemmille.

Ruotsin kuningaspari on saanut ahkerasti vastailla viime aikoina lapsiin liittyviin kysymyksiin, sillä reilu kuukausi sitten heistä tuli toistamiseen isovanhempia. Kaarle Kustaan ja Silvian keskimmäinen lapsi Madeleine synnytti Leonore-tyttärensä helmikuussa New Yorkissa. Kuningasparin ensimmäinen lapsenlapsi, kruununprinsessa Victorian esikoinen Estelle on kahden vuoden ikäinen.

Keskiviikkona kuningaspari tekee virallisen vierailun Latviaan. Latvialainen televisiokanava onkin päässyt jo etukäteen haastattelemaan paria. Ruotsalainen Expressen-lehti uutisoi Kaarle Kustaa kertoneen tv-haastattelussa olevansa huolissaan siitä, miten lapsia nykyään kasvatetaan.

– Nykyään useimmat vanhemmat ovat aikuisia ja työelämässä. Nyky-yhteiskunnassa molemmat vanhemmista käyvät töissä ja näin ollen heillä ei aina ole aikaa lapsilleen. Uskon sen olevan suuri vaara tulevaisuudessa.

Silvia ja Estelle kesällä 2012.

Kuningas korostaakin sitä, miten tärkeää lapsille on se, että vanhemmat ovat läsnä.

– Pitää olla lasten kanssa ja kuunnella heitä. Se on niin yksinkertaista, mutta se voi olla myös vaikeaa. Vanhempien on kuunneltava toisiaan ja annettava aikaa, ainakin silloin, kun lapset ovat vielä pieniä.

Kaarle Kustaa myöntää, etteivät hän ja Silvia olleet mitenkään ideaaleja vanhempia. Siitä huolimatta heidän lapsistaan (Victoria, Madeleine ja Carl Philip) tuli vastuuntuntoisia aikuisia.

– Ei meillä aina ollut lapsille niin paljoa aikaa, mitä olisimme halunneet antaa heille. Onhan se surullista. Onneksi he kuitenkin ovat selvinneet hyvin elämissään.

Lue myös:

    Uusimmat