Kaarina Hazard kommentoi Aku Louhimiehen anteeksipyyntöä: "On täysin epäselvää, mitä hän pyytää anteeksi"

8:28

Kirjailija Kaarina Hazardin mukaan ohjaaja Aku Louhimiehen perjantaina 23. maaliskuuta Jussi-gaalassa pitämä puhe oli osittain hyvin epäselvä.

Maanantaina 26. maaliskuuta Huomenta Suomessa jatkettiin keskustelua perjantain 23. maaliskuuta Jussi-gaalasta, siellä jaetuista palkinnoista paikalla vallinneesta tunnelmasta.

Huomenta Suomen keskustelussa mukana olivat Jussi-ehdokkuuksia sekä palkintoja kahmineen Ikitie-elokuvan tuottaja Ilkka Matila, kirjailija ja näyttelijä Kaarina Hazard sekä elokuvakriitikko Kalle Kinnunen.

Edellisellä viikolla laajaa keskustelua herätti Ylen maanantaina 19. maaliskuuta julkaisema artikkeli, jossa useat naisnäyttelijät syyttivät ohjaaja Aku Louhimiestä nöyryyttävistä ohjausmetodeista. Artikkelissa muun muassa Matleena KuusniemiPihla Viitala sekä Pamela Tola kertovat kokemuksistaan, joiden mukaan Louhimiehen ohjausmetodit ovat olleet pahimmillaan sadistisia ja alistavia.

Keskustelua aiheesta jatkettiin myös Huomenta Suomen sohvilla. Kalle Kinnusen mukaan Louhimiehen Jussi-gaalassa esittämä puhe oli loistavasti kirjoitettu, mutta keskustelu aiheesta tulee vielä jatkumaan.

– Tässä vaiheessa on vaikeaa sanoa, jos asioiden esille tulosta oli siinä vaiheessa neljä päivää, niin eihän tämä neutraalisti sanottuna vielä ohi ole. Kyllähän tässä pitää nyt miettiä, että miten ihmeessä on ollut mahdollista, että näin pitkään tällainen vallan väärinkäyttö on voinut jatkua. Vaikka se puhe luo hyvin sympaattisen kuvan, niin muistetaan kuitenkin, että tässä pitäisi nyt selvittää asioita, Kinnunen summasi. 

Kaarina Hazardin mukaan Louhimiehen puhe oli omalla tavallaan ongelmainen, sillä se ei hänen mukaansa vastannut varsinaisesti asian ympärillä velloviin kysymyksiin. 

– Hän kovasti pyytää anteeksi, mutta kukaan ei tiedä mitä. Koska hän ei ole myöntänyt mitään. Hän ei muista, muistaa toisin, kiistää, niin on kauhean vaikeaa ylipäätään antaa anteeksi mitään sellaista, kun ei tavallaan tiedä, mitä pitäisi antaa anteeksi. Koska on täysin epäselvää, mitä hän pyytää anteeksi. 

Louhimies kertoi puheessaan saaneensa jo apua ongelmiinsa. Kinnunen arvioi, että mikäli kyse on psykologisesta terapiasta, työ tulee kestämään vuosia, eikä ongelmiin saada ratkaisua hetkessä.  

– Jos hän on voinut toimia noin vuosien ajan, eikä ole kokenut tehneensä väärin, niin eihän tällaista asiaa yksilötasolla korjata muutamassa päivässä.

Katso ylhäällä olevalta videolta keskustelu kokonaisuudessaan.

10:00

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja